Åklagare skrämd?

Man skall naturligtvis aldrig hota de som är tillsatta för att samhället skall fungera rättssäkert, hur korkad man än tycker åtgärden är,  det är ett hot mot demokratin..

Men å andra sidan får heller inte t.ex. åklagare ge efter för påtryckningar även om  de är allvarliga, det hotar också demokratin.  Kan förstå att de bara är människor, men om grovt kriminella ser att möjligheten finns att skrämma  dem som är tillsatta att döma eller anklaga då är det kört..

Åklagaren som haft hand om ärendet med den misstänkta gruppvåldtäkten på Gotland, har lämnat över till en annan åklagare, skriver Hela Gotland.

– Jag handlägger inte ärendet längre. Vi har varit utsatta för ganska allvarliga saker, jag vill inte kommentera det mer, säger han till tidningen. Tydligen har man i detta fall lyckats med sitt uppsåt.

Vad som står i media:

Sex personer grips skäligen misstänkta för våldtäkt på en rullstolsburen kvinna på Gotland. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, har anmält att hon blev våldtagen i en bostad i Visby under natten till söndagen. En av dem släpps medan fem blir anhållna.

De anhållna släpps på fri fot. En demonstration anordnas utan tillstånd i centrala Visby där ett hundratal personer går från polisstationen till platsen där den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum. Senare under kvällen ska en sten ha kastats mot en ruta på ett asylboende i Slite, nordost om Visby, och samma natt ska några personer ha tagit sig hem till åklagaren i fallet, rapporterar Expressen.

Att känslorna blir upprörda i sådana här fall är helt förståeligt, men att ge sig av hem till  åklagarens hus i syfte att påverka eller skrämma  borde vara belagt med stenhårt straff, vilka det än gäller. Man skall heller inte verkställa någon dom på eget bevåg,  det skall också bestraffas hårt. Det gäller inte minst för dem med religiösa motiv.

Annonser

One thought on “Åklagare skrämd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s