SVT och politiska sympatier.

SR:

”En redaktion på SVT har i skickat ut ett mejl där 1500 SVT-medarbetare anonymt ombeds att svara på frågan om vilket parti dom röstar på. Enkäten ska användas i ett kommande program som ska undersöka om det stämmer att SVT är vänstervridet, vilket är ett vanligt påstående.

Mats Knutsson, politisk kommentator på SVT, tycker att det är en onödig fråga att ställa.

– Det är klart att det är en mycket problematisk fråga, men framför allt skapar den ett olyckligt fokus på föreställningen att journalistiken är partipolitiskt driven. Ingenting i forskningen om moderna, svenska valrörelser visar att ena eller andra sidan systematiskt har gynnats, så inget styrker att svensk journalistik är partipolitiskt styrd.”

Nähä, finns det något som styrker att man inte är det då? Även om inte något parti styr över SVT:s innehåll kan ju enskilda t.ex. reportrars sympatier lysa igenom. Och ett olyckligt fokus på ”föreställningen(?)” att journalistiken är vänstervriden!! Vad skall man fokusera på då? Lugnt och stilla flyter Don, är det så vi skall uppfatta SVT?  Det om något vore ett olyckligt fokus. Hade man misstänkt SD tillhörighet hade nog den gode Knutsson haft annat ljud i skällan. Och media ylat mer, om det nu är möjligt.

Ur SVT:s sändningstillstånd:

”Sveriges Television AB (SVT) har till uppgift att bedriva tv-verksamhet i allmänhetens tjänst. Verksamheten ska präglas av oberoende och stark integritet och bedrivas självständigt i förhållande till staten som olika ekonomiska politiska och andra intressen och maktsfärer i samhället. Det är särskilt viktigt att SVT slår vakt om programområden som är betydelsefulla för allmänintresset.”

Då är det väl för tusan inte fel att ibland fokus sätts på politisk tillhörighet, har Knutsson något att vara rädd för? Ingen identitet avslöjas bara omfattningen. Sedan får man därifrån dra slutsatser, för SVT är väl ingen skyddad verkstad?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s