Spritmonopolet.

Insändare i media:

”Monopolet ska bort om Systembolaget inte klarar av att ge hela Sverige samma service. I och runt Stockholm ligger 81 av Bolagets 480 butiker.

På landsbygden finns utlämningsställen. Där måste man beställa tre dagar i förväg och sedan kanske man inte får det man beställt utan något ”likvärdigt”.

Antingen ska monopolet bort eller så ska varje tätort ha ett utlämningsställe där man måste beställa tre dagar i förväg.”

Personligen har jag inget emot att monopolet försvinner men  låt systembolaget vara kvar med konkurrens. Ingen privat aktör lär ha det sortimentet..

Och på tal landsbygd så tror jag inte ett ögonblick på att landsbygden skulle få mer utskänkningsställen än vad som finns nu med privata aktörer. Snarare mindre och städerna mer. När varenda jävla ICA och COOP butik skulle ha ett litet sortiment.

Men med de politikerna vi har i riksdagen lär inte monopolet försvinna utan tvärtom förstärkas.. Och för oss presumtiva alkoholisters skull så är man ”tvungna” att höja skatten, alltså för vår egen skull!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s