Ingen förändring gällande bilbesiktning.

Regeringen är fast i sin lilla bubbla om att Sverige skall vara världsledande, tror man. Möjligtvis ledande i dumhet.

Regeringen prioriterar trafiksäkerhet och miljö. Därför behålls dagens besiktningsintervall där en bil i princip ska besiktigas varje år efter att bilen är fem år gammal. Korkat i kvadrat, det blir inte mer trafikfarligt om bilen besiktigas vartannat år du är ändå skyldig att varenda mil hålla bilen trafikduglig enligt lag.

En annan korkad regeringsåsikt: ”En viktig del i regeringens bedömning är att detta även ökar konsumenttryggheten för den som köper en begagnad bil. Med en utglesning av besiktningsintervallen skulle troligen ett större antal sämre begagnade bilar finnas på marknaden.”?? Troligen?? Detta är ett miljömuppetrick. Om man inte har råd med  en dyrbar miljömuppe godkänd bil skall du inte kunna köra bil.

Så svamlar man vidare ”– Sverige är en av världens ledande länder när det gäller både trafiksäkerhet och miljö. Regeringen har nyligen beslutat om en nystart för Nollvisionen. säger infrastrukturminister Anna Johansson. Hur fan kan man hänvisa till en nollvision? Som ändå aldrig kommer att ske, ännu en korkad ursäkt.. Men klart besiktningsfirmorna är nöjda så nu kan de fortsätta att öka priserna för besiktning.

– Väl fungerande fordonsbesiktning i hela landet för både lätta och tunga fordon är viktigt för både privatpersoner och åkerier. De löpande kontrollerna av besiktningsverksamheten när det gäller tillgänglighet, trafiksäkerhet, miljö, teknikutveckling och priser är något som kommer att fortsätta,  Anna Johansson, från en minister som inte sätter sig in djupare i saken.

Så pratar en minister som inte bryr sig om verkligheten utan pratar för pratandet skull och en regering som beslutar om saker som man anser de bör vara och inte som följer verkligheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s