Ny polischef.

Moderatledaren kräver att regeringen byter ut Dan Eliasson. Kravet kom i Anna Kinberg Batras jultal.

– Regeringen måste inse att rikspolischefen inte håller måttet. Därför behöver Sverige en ny rikspolischef, sa Anna Kinberg Batra i sitt tal på fredagsförmiddagen. Men den av många poliser hårt kritiserade omorganisationen är ju så bra har många höga chefer från sina kontorsstolar meddelat.

Må så vara Batra att han bör ställa sin plats till förfogande, men ni hade också lik i garderoben moderater och det var Sten Tolgfors och senare kom en annan nickedocka till försvarets dödgrävare Reinfeldt och Borg, det var Karin Enström, två försvarsministrar som tillsattes för att de inte skulle bråka och för att lyda när Moderater och tillbehör i princip skrotade vårt försvar.

Tolgfors utsågs till försvarsminister den 5 september 2007 efter Mikael Odenbergs avgång. En minister som jag har djup respekt för. Han ansåg sig inte kunna vara kvar och leverera ett gott försvar när främst de moderata ledarna började rota med sina smutsiga fingrar i försvarspåsen. Under parollen att hotet från Ryssland är över för lång lång tid framöver.

Rykten gjorde gällande att man hade fått indikationer om det från den militära underrättelsetjänsten Must. I så fall måste man ha reviderat den synen nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s