Då inget hot, nu ett hot.

När Reinfeldt och Borg började skrota det svenska försvaret så till den milda grad att dåvarande försvarsminister Odenberg valde att avgå för att han inte kunde sköta sitt arbete, gick det rykten om att det var delvis på grund av information från MUST att ryssarna inte var något hot inom överskådlig framtid, som Moderaterna grundade sin nedskrotning på..

Det får vara hur det vill med det men nu är i alla fall  annorlunda ljud i MUST-skällan. Chefen för Must pekar nu för första gången tydligt ut Ryssland som den främsta aktören när det gäller it-attacker och påverkansoperationer mot Sverige. – Vi ser dem ofta, säger han i Agenda.. Det som man enligt rykten inte såg komma vid moderat-styret ser man tydligen nu.. Nu är det en mödosam väg att återställa vårt försvar efter moderaternas fadäs och vissa nuvarande politiker pratar mer än handlar.

Undrar om det finns något land som är sämre rustat än Sverige vad gäller it-attacker och påverkan från utländska politiskt/militära styrda aktörer. Även inom privatsektorn finns det tydligen mycket att önska och inte minst den kommunala. Förhoppningsvis lär man sig sakta men säkert.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s