Vårt nya skatteår.

Di.se skriver:

Det skiljer en hel del mellan hur stor andel av EU-ländernas BNP som utgörs av skatter, visar nya siffror från Eurostat, skriver Europaportalen. De nordiska länderna har generellt ett högt skattetryck, men Frankrike, Belgien och Österrike har alla större andelar av BNP som utgörs av skatter än Sverige och Finland, enligt Eurostats siffror från 2015.

Det är dock enbart Frankrike som slår Danmark som är det nordiska land vars BNP består av högst andel skatter. Danmark sticker även ut med det faktum att nära två tredjedelar av de totala skatteintäkterna kommer från indirekt beskattning som moms och avgifter, enligt Business Insider.

Sverige är dock fortsatt det land i världen som har högst inkomstskatt, enligt Business Insider……

Trots att skattetrycket har gått ner något i Sverige under senare år ligger vi fortfarande högt internationellt sett. Till exempel uppgår det genomsnittliga skattetrycket i OECD till 34,3 procent vilket är nio procentenheter lägre än det svenska(43,3%). Avståndet mellan USA:s och Sveriges skattetryck är ännu större: 17 procentenheter..

Ny höjs skatten på bensin(som inte skulle höjas)  politikernas guldkalv och till smugglarnas stora glädje höjs även  alkoholskatten.. Anledningen ser vi i Systembolagets korkade reklam,  för vårat eget bästa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s