Politisk tummelplats.

Moderater och SD vill fälla regeringen och media ylar högt. Men Centern och Liberalerna vill inte, måhända de vill alliera sig med S+MP.

Frågan är hur Vänsterpartiet ställer sig till det, blir det regering mellan S+MP+C+L och V åter blir lämnad utanför borde de bli riktigt förbannade och man får inte ens majoritet med S+MP+C+L då L och MP är för små. Så får de inte stöd av V är det kört ändå. Senaste mätningen gav denna fyrklöver 44,5% utan V och det räcker inte.

M+SD ger 42,8% i senaste mätningen i AB och då är frågan vad KD kan bidraga med om de ens finns kvar i riksdagen 2018 och om ens MP gör det. Så det kan bli en hel del rävspel efter nästa val. Inte ens de två stora S+M har längre egen majoritet och SD har med några tiondelar gått om M.

Men media ylar på i vanlig ordning och  det ser ut som om väljarna inte har något förtroende för dem denna  gång heller. Centern tror sig vinna i längden på en variant av Reinfeldts öppna ditt hjärta. Har folk glömt 2015 och ca 160.000 ankommande med kommuners nära kollaps?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s