Statliga verk och korruption.

Angående den misstänkte Generaldirektören och fastighetsdirektören på Statens fastighetsverk för grov trolöshet mot huvudman. Där Finansmarknadsminister Per Bolund har tvingat generaldirektören till en timeout.

Säger en Statsvetare:  ”Det finns en ökad medial uppmärksamhet kring korruption som fenomen, som kan ge intrycket att vi har allt mer korruption, men inga studier pekar på det.” Det kvittar hur mycket vi tycker det är åt helvete vare sig med mord eller annat skit så är det sällan statistik eller experter kommer fram till att det är så som folk känner det. Det där med statistik och förbannad lögn ni vet..

Sverige kommer för övrig på fjärde plats i världen över länder där det är minst korruption efter Danmark och Finland samt något land mer jag glömt. Men det betyder inte att det skulle  vara frid och fröjd här. Inte bland statliga  verk i alla fall. Både Stens Fastighetsverk och  Skatteverket är/har varit inblandade i skumraskaffärer.

En tanke på “Statliga verk och korruption.

 1. hr ”statsvetaren” använder samma argument som en känd kriminologiprofessor ( som fö tillsattes av Mona S, vilket säger allt).
  ”Det är bara anmälningsbenägenheten som har ökat”
  Den som lyssnade på generaldirektören undra nog hur han fick sitt jobb? Han hade inget hört, inget vetat och absolut inte känt till något! Något som motsägs av att han väntade på att ”allt skulle rinna ut i sanden..”
  Är det personer av detta slag vi avlönar med skattemedel för att styra vårt land?
  Vårt och vårt, bättre kanske med bara skriva ”Sverige”, så länge det nu existerar, när våra nyanlända börjar besätta högre positioner inom offentliga sektorn kan vi bara drömma om mängden korruption, en vana hemifrån de kommer att berika landet med..
  Vi har redan sett en del av det på Migr verket..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s