Ädel utrikesminister

Margot Wallström vände sig direkt till partiledaren Jimmie Åkesson och de 48 folkvalda SD-riksdagsledamöterna, och konstaterade:

”Regeringen delar inte värdegrund eller syn på världen med Sverigedemokraterna och ett samarbete är uteslutet, men vi respekterar er plats i riksdagen.” Så ädelt då, MEN:

I utrikesdeklarationen tackar Margot Wallström samtidigt Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt för att de ”ständigt påminner om den oroande utvecklingen i Turkiet..

Men: Wallström ser inte bakåt vad gäller sin egen svans som  Vänsterpartiet. Då är allt glömt och det räcker med att V  försäkrar att så är inte fallet nu. Men en liten historielektion om ni orkar.

1939. Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.1940Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941. Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.. Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951. Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953. Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Min anm: En av världens största massmördare….

1953. Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett panegyriskt hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1964. Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare (1953) blir partiledare.

Men detta är inget att hänga upp sig på va? Samma parti som Socialdemokraternas egna underrättelseorganisation höll ett vakande öga på och registrerade V-medlemmar

Annonser

One thought on “Ädel utrikesminister

  1. Hur många känner idag till att Sveriges Kommunistiska Parti, SKP som senare bytte namn .. fick kontanta bidrag från Sovjetunionen?
    Att de nu heter Vänsterpartiet ändrar inte deras ideologi eller deras bakgrund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s