Utmärkt dömt.

Enligt åtalet genomförde de handlingar jämförliga med samlag, något som även filmades. Pojken, även han från Afghanistan, hotades under hela övergreppet med kniv

Tingsrätten dömde de fem för grov våldtäkt, en av dem fälldes även för barnpornografibrott, på grund av mobilfilmen.

Det sammanlagda straffvärdet för gärningarna bedömde Uppsala tingsrätt för en fullt straffmyndig till sex år och sex månader.

Pojkarna var enligt domen 17 år vid gärningen, och en av dem 16. Därför blev påföljden blev sluten ungdomsvård i ett år och tre månader och den yngre fick ett år och en månad.

”Utvisning skulle drabba hårt”

Tingsrätten ansåg också att brottet var så grovt att det normalt sett skulle leda till utvisning. Men i det här fallet ansågs det vara komplicerat. Men det ansåg inte Svea Hovrätt.

Här är Tingsrättens korkade avslag:

De går på det heliga i svenska domstolar, åldern.. Men som Svea Hovrätt nu visar så är detta inte acceptabelt i svenska samhället och bör bedömas därefter.

Som sagt det korkade Tingsrätt avslaget:

”De har ingen anknytning till det svenska samhället men bedömningen påverkas starkt av att de är under 18 år. De tilltalade är medborgare i Afghanistan. Vid bedömningen av utvisningsfrågan ska även beaktas att Migrationsverket den 8 december 2016 lämnade nya rekommendationer avseende Afghanistan av vilket det framgår att säkerhetsläget i landet har väsentligt försämras”

Om de inte har anknytning till svenska samhället borde det väl vara glasklart att de skulle ut!!! Tingsrätten kom alltså fram till att ungdomarna skulle drabbas mycket hårt av utvisning varför det yrkandet avslogs. Fan, man blir alldeles stum av hur korkad man får vara från en Tingsrätt. Där man inte det minsta tar hänsyn till offrets situation och som om inte förövarna skulle begripa sin handling och vad som kunde bli följden. Byt ut dessa i Uppsala Tingsrätt de uppfyller inte fundamentala kunskaper..

Åklagaren överklagade domen som tur var i den delen och den ändras nu av Svea hovrätt. Heder…..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s