Rättvisa skipad.

Så är det då över och rättvisa har skipats, nu är det bara att kasta nyckeln för många många år framöver för vissa av dem.

Den största juridiska processen i Göteborg under 2000-talet är slut. Högsta Domstolen ger inte prövningstillstånd och avslår överklagandena från sex av de misstänkta i Vår Krog & Bar-målet. Hovrättens domar står därmed kvar.

Två unga män – varav en ledande i gänget från södra Biskopsgården – mördades och ytterligare åtta fick skottskador. I lokalen fanns vid tillfället 25 personer.

”Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd”, enligt HD i en kort kommentar.

I hovrätten dömdes de sex för medhjälp till mord och för mordförsök på samtliga som befann sig i restaurangen.

Två män – 28-årige Adam Abdulahi och 25-årige Ahmed Warsame – fick livstids fängelse, en påföljd baserad på deras ålder vid brottstillfället.


Onur Corap och Jonis Adan dömdes till 14 års fängelse, medan den något yngre Josef Hällgren fick 12 år.

För en sjätte unge man, som inte ansågs ha befunnit sig i anslutning till brottsplatsen, blev straffet tio års fängelse.

De var åtta som åtalades för inblandning i dådet. En av dem friades i hovrätten. Den åttonde, en 20-åring, fick fem års fängelse och valde att inte överklaga. Man får ändå säga att det blev bra domar, enda nackdelen är att man tar bort en tredjedel av strafftiden för dem som inte fått livstid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s