Lastbilsattentat i Stockholm

Så drabbade terrorn även Sverige, inte lika mycket som i andra Europeiska städer men illa nog ändå. I alla fall tyder det mesta på ett terrordåd och enligt media skall en vara gripen.
Polis på plats bekräftar enligt media att tre personer är döda och åtta är skadade.
Ingen kan väl vara överraskad även om man inte trott på det. Att någon fanatisk vettvilling skulle ta efter från t.ex. London och köra in med lastbil i folkmassa var väl bara en tidsfråga.
Det svåra är väl att förhindra sådana här mer eller mindre spontana illdåd, och förhoppningsvis är denne gärningsman gripen tydligen levande vilket väl är bra då han kan få ruttna bort i cell. Att en är gripen har nu statsministern bekräftat.

-Sverige har blivit attackerat. Allt tyder på ett terrordåd, säger statsminister Stefan Löfven drastiskt. Två döda säger svensk media, tre skriver BBC. Det blir väl tillfälle att återkomma, nog lär svensk media frossa i detta, kanske rentav skylla på SD.
Oerhört tragiskt för de drabbades anhöriga, de var ute och gick på stan och en vettvilling dödade dem. Ingen hade nog med det i beräkningen och chocken måste vara total.

Uppdatering.
Fem döda är spekulationen när detta skrivs. Politikerna basunerar ut sina invanda klichéer. Stockholms centralstation töms och sjukhusen i samma stad har gått upp till katastrofläge. Att polisen har gripit något har man dementerat. Så den biten finns tydligen kvar.
Nu uppges att en man har angivit sig själv i Märsta om det är samma som gripits vet man inte riktigt ännu och fyra stycken kan man hittills bekräfta vara döda varav en på sjukhus. Men en är gripen en källa uppger att han liknar mannen på bilden, är gripen för någon typ av inblandning.

Om det stämmer som media uppger så: Den person som gripits, misstänkt för terrordådet i centrala Stockholm är en 39-årig man från Uzbekistan.

Mannen har på nätet uttryckt sympatier för terrorsekten IS. Fyra barns far uppges det. Om det är så hur fan tänkte han? Hans liv som far borde vara förbrukat och han skall låsas in för evig tid. Enligt SVT har en väska med sprängmedel hittats i den lastbil som körde in i en folkmassan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s