Åter en mätning!

Enligt en nyligen gjord mätning delvis efter terrordådet och gjord av GP/SIFO så skulle om det var val nu MP hamna utanför riksdagen och det är där de hör hemma.
Om så blir fallet vilket nog är tveksamt så skulle det öppna upp för en ordentlig kohandel i svensk politik.

Eftersom det inte är troligt att S sätter sig i regering med V så får man förmoda att man söker sig till Liberalerna och möjligtvis Centern. Frågan är om de vågar, det betyder att S får dra sig högerut och L-C vänsterut såvida man inte hittar någon konstig kompromiss därav tankarna om kohandel.

Så frågan är hur mycket av det alternativet som vi röstar på nästa år blir som vi tänkt? Återstår då att antingen rösta på Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna.
Kan tänka mig att en del Socialdemokrater väljer V om man i S gängar sig med L-C.
Vart vissa från L-C kommer att gå om de inte vill ha med S att göra är svårt, de har att välja på M eller SD. Kanske bilda ett nytt parti.

Nu hinner väl mätningarna ändra sig flera gånger innan det blir val och med en alltmer osäker väljarkår så kan nästa val bli hur intressant som helst och en sak är säker, jag kommer att vara klistrad vid tv,n om man lever och kan.

Man säger angående mätningen att ingen tendens till att SD skulle rusa syns men delar av mätningen var gjord innan terrordådet i Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s