En svensk tiger!!!

Vad som de flesta förutom många svenska politiker vet är att Sverige i princip är försvarslösa mot t.ex. ryssarna, lika bra att inte ha något försvar alls då, blir billigare. Efter Reinfeldts och Borgs skrotning av försvaret(fanns inget hot inom överskådlig tid!!!) så tar det decennier innan man ens kan kalla vårt försvar för ett försvar..

På pappret kan Sverige sätta upp åtta–tio bataljoner, 13 000–14 000 man. Men en tidigare generalmajor och chef för Försvarshögskolan, betonar att det är just på pappret. Finland kan mobilisera ca 300 000 det är ödmjukande för Sverige, men troligtvis bryr sig inte de svenska politikerna ett skit. Vill samarbeta med Finland, jösses.

– Personalen är inte samövad, många är gamla värnpliktiga som utbildades för 8–10 år sedan. Ska de gå i fält och slåss med någon som helst verkan krävs veckor och sannolikt månader av övning, säger generalmajor.
Tror nog inte ryssen behöver göra några större taktiska överläggande för att ta Sverige, gå bara in och ta för er. Drabbas hårdast kommer kvinnor och barn att göras.

Men ärligt talat så tror jag inte riktigt på ett ryskt angrepp, tror inte det är värt vinsten för dem mot vad de förlorar. Det lär knappas gå obemärkt förbi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s