Roamingavgifterna slopas

Personligen använder jag mig inte så mycket av mobilen utomlands rent av knappt något.. Men har jag med några av barnen så märks en skillnad..

Så för dem kanske detta är bra. Från och med idag går det att surfa med mobilen inom EU utan extra kostnader. Fast ska du resa utomlands i sommar är det bra att hålla koll på de nya reglerna som gäller för mobilavgifterna. För det kan ni lita på att operatörerna lär försöka ta igen på gungorna det man förlorat på karusellerna.

Trots att roamingavgifterna slopas gäller det att hålla koll på begränsningarna för varje enskild operatör.
– Man måste vara klar över att den här överenskommelsen gäller EU-länder. Det finns andra populära turistorter utanför EU där roaming fortsatt kostar lika mycket som tidigare, säger man från Post- och telestyrelsen (PTS). Kanske man höjer avgiften!!

OCH: Den nya förordningen fastställer att ”övervägande” delen av surfmängden ska förbrukas på hemmaplan. Hur stor del av surfpotten som får användas när man är utomlands är reglerat av en fastställd modell. Det skiljer sig emellertid mellan de olika abonnemangen och operatörerna..

– Det är viktigt att man som kund tar kontakt med sin operatör och kontrollerar villkoren för ens eget abonnemang, annars kan det kosta skjortan..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s