Giftiga kläder.

Såg ett program på TV4 Fakta som hette ”Giftiga kläder”. Har sett flera program innan hur denna satans bransch agerar och främst då de asiatiska leverantörerna.

För det första anställde de endast bar som när de tillfrågades sa de var 12 år men den vuxne verkmästaren tillrättavisade dem och sa ”ljug inte du är 15 år”. Inte många vuxna vill göra det jobb barnen får göra att med bara händerna hantera giftiga kemikalier..

Hur giftigt det var sket man i det enda man kollade var priset ju billigare dess bättre om det sedan var cancerframkallande för dem som bär dem ”skiter vi i”

Man borde sett programmet för att få en liten bild om vilka jävla skitar det är och när man i programmet intervjuade b.la. H&M så skickade de en miljöansvarig från Sverige. Och maken till klyschor och skitprat kommer bara från dessa representanter. Har ni sett ett program som ställer dessa klädkedjor mot väggen så har ni hört argumenten flera gånger med samma tugg.

”Om det är sant” så skall de naturligtvis genast ta tag i det, undrar hur många år man sagt det. Miljöperfekta hemsidor visas som t.ex. ett rent glas vatten som visar hur rent vattnet är som kommer från denna färgningsindustri. När reportrarna från Frankrike tog ett prov vid ett utsläpp såg det ut som Falu rödfärg.

Bönderna var förbannade, innan kunde man ge vatten till djuren och vattna åkrarna, nu är detta omöjligt sedan man gick över till kemisk färgning. Nu är det inte bara H&M som pratar sin skit, Lindex nämndes och en mängd franska butiker. En sak är gemensam och det är att alla hycklar.

Tyvärr kan vi som konsumenter göra väldigt lite då det bara är de kräken som färgar som har hela bilden och när inte sedan våra klädbutiker annat än i vackra hemsidor bedyrar sin fantastiska miljöhänsyn för att i verkligheten inte bry sig mycket, ja då är vi ännu mer illa ute. En man köpte skor och fick stor blåsor på fötterna det var ett förbjudet kemiskt ämne i dem. De som sålde ”det hade vi ingen aning om”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s