M-ledaren avgår.

Reinfeldt utsåg Batra till sin efterträdare och liksom Reinfeldts tid i makten tog slut och efterlämnade ett skrotat försvar så tog även detta slut med buller och bång.

Även om Reinfeldt var populär ett tag så efterlämnar han och Borg enligt mig en bitter smak och undrar om inte nedgången för M började redan vid Reinfeldts sista år i makten.

En av de som det pratas om som efterträdare är Odenberg före detta försvarsminister som avgick efter det Borg börjat skrota försvaret under tillropen, ”finns inget hot mot Sverige på överskådlig tid”. Tog det två-tre år innan hotet var ett faktum!!

Nu skriver man om efterträdare och det kan bli någon från innersta kretsen och då undrar man av vilken anledning man byter. De är stöpta i samma form och är Reinfeldts barnbarn.

Media skriver: ”Anna Kinberg Batra meddelande på fredagsförmiddagen att hon avgår som partiledare för Moderaterna.  Efter avgångskrav från 11 länsförbund samt ungdomsförbundet valde hon att lämna.”

Media tjatar om SD frågan där alla vet att man får inte någon större makt utan att SD hjälper till. Att M skulle kunna locka tillbaka från SD genom ett byte inom kretsen det vet i tusan.  Vem som än kommer efter kommer att få en rejäl uppförsbacke. Kanske man får gehör i början, men när vardagen pockar på då!!!!

Och ett riksdagsval där kampen böjar någon gång nästa år, hjälper inte att traska på i gamla spår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s