Halal slakt.

ICA skriver i en replik på ttela:

”Slakt utan bedövning är förbjudet enligt svensk lagstiftning och är inte heller något vi på ICA accepterar på importerat kött. Allt kött som ICA köper in, såväl halal som icke-halal, ska vara slaktat med bedövning. För att slakten ska räknas som halal så ska djuret vändas mot Mecka och välsignas av en troende muslim innan bedövningen gör djuret medvetslöst. Den som genomför slakten är vanligtvis godkänd av en muslimsk förening. Det är det enda som skiljer halalslakt från annan slakt.

I ICA:s riktlinjer står det att vi ska så långt det är möjligt säkerställa god djuromsorg. Med det menar vi bland annat att djur ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande. Utifrån dessa riktlinjer ställer vi krav på våra leverantörer. De grundar sig i den svenska djurskyddslagstiftningen där ett av flera krav är att djuren ska bedövas före slakt.

I ICA:s riktlinjer står det att vi ska så långt det är möjligt säkerställa god djuromsorg.” Jovisst. Där gömmer sig mycket i mörkret. Undrar om man har den blekaste aning om vad som sker i de länder där denna slakt sker. Det låter som ursäkt att friskriva sig om det inte följer svensk lagstiftning.

När inte textilhandlare kan ha kontroll över barnarbete så kan väl knappast livsmedelskedjor ha det heller vad gäller slaktmetod och speciellt inte svenska där man har en inriktning mot den svenska marknaden och en annan en mot de utländska leverantörerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s