En svensk tiger!!

En gång i tiden var Sverige en militär makt om än inte en stormakt så ett land som man tänkte sig för innan man eventuellt skulle försöka invadera. Flygvapnet var av världsklass och tillhörde bland de tio bästa i världen.

Även andra grenar var av kvalitet och skulle klarat sig mer än knappt en vecka såsom nu.  Sossarna var inte så benägna att satsa på försvaret man trodde att efter Sovjets fall det skulle bli evig frid o fröjd.

Sedan kom den verkliga smällen när Reinfeldt och Borg öppnade sina hjärtan för massiv invandring och var nära att totalskrota vårt försvar då sade man att det inte inom överskådlig  tid fanns något hot!!! Jag läste någonstans att man delvis hade fått den uppfattningen av MUST,  men det har jag svårt att tro på.

Hur som helst så satte Moderater igång med en massiv nedrustning av vårt försvar det parti som man trodde skulle vara det sista som skulle göra detta.  Reinfeldt och Borg får väl räknas som vårt försvars värsta bödlar och som nu kostar oss multum.

Sverige kommer aldrig komma upp i gammal kapacitet utan  får nu förlita sig på hjälp. Finland har det talats om, för med NATO är det för mycket hyckleri då flera partier har sina agendor. Försvarsvänligast nu för tiden är väl Liberalerna och kanske KD.

Sverigedemokraterna har röstat emot Sveriges värdlandsavtal med NATO. Om det kvarstår vet jag inte,  men det är knepigt när man säger sig vara Sverige-vänligt när man är väl medvetna om vilken dålig försvarsförmåga vi har just nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s