Sifo:s

senaste mätning ger vid handen att det rödgröna blocket fortfarande är det största men att Moderater av någon anledning fortsätter att öka.. Men det är inte med mycket de rödgröna leder.

KD är verkligen på yttersta pottkanten och om de inte är ett riksdagsparti efter nästa val då är frågan var går deras väljare? Till Moderater? Eller går de till SD?

Om så är fallet att de går till något av dessa partier är det väl relativt lugnt då de befinner sig inom det block som KD finns nu. Man får väl räkna SD dit även om de säger sig kunna bli bångstyriga.

Men går många till de rödgröna blir det jobbigt för då ökar avståndet lite till även om vi ändå får en minoritetsregering. Vilket kanske inte är så bra. Men nu får vi se fram mot ett år fullt av politiskt tjafs och tunna löften,  det skall bli spännande och följa det hela på valnatten.

Å andra sidan försvinner även MP då vet i tusan vad som händer, skulle inte förvåna om då Liberalerna och Centern lierar sig med S och därmed raderar ut Moderat blocket. Då blir det flera oppositions partier utan block tillhörighet, Moderater, Vänsterpartister, Sverigedemokrater som  driver sina linjer. Utöver det så skall forna fiender kunna  hålla sams i en regering, varnas för polsk riksdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s