Åsikter från det förflutna.

Det är kvinnans fel om hon blivit misshandlad.
En ny svensk studie visar att en tredjedel av personalen på akutmottagning på Södersjukhuset Stockholm anser det, rapporterar Ekot.

Under förutsättning att denna undersökning stämmer………..
Vad tusan jobbar det så många islamister på det sjukhuset, sharialag beundrare!? Hur kan man ha den inställningen att någon skall vara så undergiven att hon inte provocerar sin våldsbenägne partner att slå, slår han så har hon inte varit tillräcklig undergiven. Undrar hur dessa resonerar, det stod inte hur åsikterna var fördelade mellan könen.

De som tar till knytnäven i situationer de inte kan bemästra är inte annat än störda och behöver vård. Tydligen inte då på Södersjukhuset för där finns väl risken att de fick medlidande. Det är tydligt att det inte bara är på privata vårdinrättningar som det behövs uppryckningar. Personal med dessa åsikter borde förpassas från all kontakt med misshandlade kvinnor.

4 tankar om “Åsikter från det förflutna.

  1. Livet är inte så enkelt. Låt säga att det kommer in en alkoholiserad kvinna som har ett ganska trasigt liv. Antag att den kvinnan dyker upp lite nu och då på akuten – oftast för att hon är helpackad och påtänd och inte kan ta hand om sig själv. Antag att hon ibland har skador som skulle kunna vara misshandel men ofta bara fallskador. Hur skulle du se på det fallet om akuten tycker att hon bär ändra sitt liv?

    • Frågan gällde om det är kvinnans fel om hon blir slagen……inte om att hon bör ändra sitt liv. Vilken hon naturligtvis bör, om hon missbrukar, men ingen har blivit hjälpt av att banka in vett……

      • Visst – men detta var ju bara något som rubriksättaren hittat på.

        Fanns ju inget som antöd att de ansåg att hon får skylla sig själv. Det enda undersökningen visar är att de på akuten tar hand om skadade personer och sedan inte gör mer än så, dvs de utreder inte orsaken till skadan.

        Vill man kan man ju vända det till en dålig kvinnosyn. Antar dock att exakt samma sak händer då en skadad man kommer in.

  2. OBS: HAR FÅTT FLERA INLÄGG AV TYPEN ”KVINNAN SKALL STUDSA MELLAN KNYTNÄVEN OCH SPISEN”. DE LÄGGS INTE IN SÅ BESPARA ER DEN TIDEN.

Lämna en kommentar