Skall påven avgå?

Påven har annat än kondomer att bekymra sig över, men inom samma gebit.
Källa CNN.
Anklagelser om sexuella övergrepp av katolska präster hopar sig i Tyskland och Irland och i Österrike och Nederländerna, Europa får möta kyrkan missbruk i det breda perspektivet, så som hänt i USA under det senaste decenniet.

Men eftersom EU är hem för den katolska kyrkan, får nya avslöjanden om sex missbruk olika – och mer allvarliga – konsekvenser för kyrkan och Påven Benedict XVI.

”Kommer han att avgå? Nej,” Vatikan analytiker John Allen berättar för CNN, som hänvisar till påven. ”Den sista påven att avgå var på 12-talet. Hittills har mycket få katolska biskoparna av något slag avgått för att ha misskött kriser.”
Nej påven har många skallar att fördela bördan på(min anm).

”Kan detta göra en stor skada för honom och hans påvedöme, gör det skada om hans moraliska trovärdighet och sitt rykte?” Allen fortsatte. ”Det finns en risk där.”
Men trogna kristna har lätt och glömma och snara till förlåtelse när det gäller de egna(min anm)

De senaste veckorna anklagelser om övergrepp av präster har vuxit snabbast i Tyskland, Benedicts hemland. Det framkom att ärkestiftet i München hade beviljat ett missbrukande präst att fortsätta sitt ämbete i början av 1980-talet, då Benedictus – då känt som kardinal Joseph Ratzinger – var ärkebiskop där.

Det var den första incidenten i hanteringen av ett fall av prästerligt sexuella övergrepp samtidigt ett eventuellt ifrågasättande påven själv.

Men mer sexuella övergrepp anklagelser väntas växa fram över hela Europa. ”Det är som en tsunami eller en omfattande brand, sade fader Andreas Batlogg, redaktör för den tyska jesuiten tidningen Stimmen der Zeit. ”Det uppskattade antalet oupptäckta fall tycks vara betydligt högre än de ännu kända.”

Vad som gör att just katolska präster verkar vara av pedofil typer vet jag inte, eller om de ens är mer katolska präster än vad det är pedofiler för folk i gemen.
Men det är inte där som problemet ligger, utan det är deras status, där t.ex barn litar på att med deras prästkappa följer ett ansvar. Sorgligt är att dessa drar med sig de ”goda” ner i skiten.
Kanske Vatikanen skulle ompröva Gregorius VII (1073-1085), införande av celibatet, såsom en för hela den romerska kyrkans prästerskap gällande lagstadga.
Varför begära mer av präster? Det är ju bevisat att man inte klara av dessa korkade lagar.
Ge dem chans att avreagera sig på VUXNA kvinnor eller män, skulle de då ändå föredra barn så låt dem brinna i ert helvete.

Lämna en kommentar