Parkeringplats mordet i Landskrona.

Inlägget startade den 1-4-2010.

OBS. OBS. De länkar som är hänvisade till här var aktiva vid tillfället för publiceringen, innehavaren av dessa länkar kan av olika anledningar valt att senare plocka bort dem. Eller så kan innehållet vara ändrat.

Turerna runt mordet i Landskrona mordet.
*
2-apr
Enligt flera bloggar och Flashback skall 25-åringen som togs in först vara född 1986-08-12, från Landskrona. Är bror till bilägaren (Mazdan). Libanesisk muslim. Enligt uppgifter plockades han in till polisen vid 20.00 tiden torsdag kväll.
*
2-apr
– Den misstänkte 23-åringen är en del i den tidigare omtalade kretsen av släkt och vänner, säger Mikael Persson.
Nu ska polisen koppla in en åklagare på fallet.

Bild i AB.

Tv bilder av gripandet

Efterlyst om mordet
*
3-apr
23-åringen är sedan tidigare straffad för ett trafikbrott. När mannen hämtats av polisen kördes han från Landskrona till polishuset i Helsingborg. Där sitter han nu inlåst i arresten i väntan på nya förhör som beräknas hållas i dag.
När Sven tutade vevade förövaren ned rutan och skrek ”gubbjävel” åt Sven, 71. När han svarade med ”snorunge” började den unge mannen att misshandla Sven. När hans fru gick emellan vet vi vad som hände.
*
3-apr
Den 23-årige man som misstänks ha dödat Inger, 78, på en parkeringsplats i Landskrona förnekar brott.
– Han kan inte förstå varför han är misstänkt och det gör inte jag heller, säger mannens advokat Urban Jansson. Som idag har utsetts till pojkens advokat.
*
4-apr
Ytterligare en person har gripits i utredningen runt mordet på Inger, 78, i Landskrona.
En 25-årig man anhölls misstänkt för skyddande av brottsling.
Under eftermiddagen igår hämtades en 25-årig man in till förhör misstänkt för att ha skyddat den 23-åring som i fredags anhölls misstänkt för mordet.
Klockan 18.50 beslutade jouråklagare Göran Olsson att anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.
– Det är en man i sfären som består av anhöriga och bekanta, säger spaningsledare Tommy Lindén till TT.
Han försattes igår 5-4 på fri fot.
*
4-apr
Den mordmisstänkte 23-åringens familj i Landskrona bekräftar nu händelsen vid Hemköps parkering i måndags
enligt Expressen. Men de kallar den för en ”olyckshändelse” . Polisen rubricerar det som mord
*
5-apr
På måndagsmorgonen lämnade åklagare Göran Olsson in häktningsframställan till jourdomstolen i Lund.
Förutom mord har åklagaren valt de alternativa brottsmisstankarna dråp samt grov misshandel och grovt vållande till annans död, enligt polisens informatör Calle Persson.
23-åringen misstänks också för grov misshandel av kvinnans 71-årige make.
Häktningsförhandlingar hålls i morgon, tisdag, klockan nio.
*
6-apr
Klockan 9 idag på tisdagsmorgonen hålls häktningsförhandlingar mot den 23-årige man som misstänks för mord efter misshandeln av en 78-årig kvinna på en parkeringsplats i Landskrona. Efter en halv minut beslutade rätten om lyckta dörrar.
Enligt Aftonbladets reporter på plats sa mannen ingenting utan blinkade bara med ögonen när åklagaren läste upp skälen till häktning. Blinkade med ögonen, se där? Vad kan det betyda tro!!
*
6-apr
Efter cirka en och en halv timme, vid 10.30-tiden, meddelade tingsrätten sitt beslut. 23-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död när det gäller Inger 78, samt misshandel av normalgraden när det gäller hennes make Sven. Mannen ska nu genomgå en personundersökning.
Klockan 14.00 håller polisen en presskonferens i Landskrona om häktningen och läget i ärendet.
*
6-apr
Presskonferensen: Spaningsledare Mats Karlsson:
– Vår bedömning är att vi kommer att få ett fullständigt klar bild kring vad som skett. Men det kommer att ta ett par tre veckor.
Nu väntar tekniska undersökningar och förhör. Tingsrätten i Lund har valt att inte häkta 23-åringen för mord. Enligt försvarsadvokaten kan den rubriceringen ligga bakom de oroligheter som präglat Landskrona sedan dödsmisshandlen blev känd. Men det håller inte spaningsledare Mats Karlsson med om.
– Det finns många utredningar som först rubriceras som mord i ett inledande skeende. Det är inte alls ovanligt, säger Mats Karlsson.
*
7-apr
Dödsmisshandeln på p-platsen finns på bild. spaningsledaren Tommy Lindén anser att fallet är löst, även om detaljer återstår.
– Vi är säkra på att rätt person gripits och häktats. Nu behöver vi jobba på i lugn och ro med utredningen. Det tar några veckor innan vi har en helt klar bild av händelseförloppet.
Bevisningen mot 23-åringen bygger på tekniska bevis, kameraövervakning och vittnesuppgifter.
*
14-apr
Vid halv åttatiden på onsdagsmorgonen(14-Apr) genomfördes en rekonstruktionen på parkeringsplatsen utanför Hemköp i Landskrona. Deltog gjorde polisens utredare, tekniker, åklagare Göran Olsson, Ingers makes målsägarbiträde samt 23-åringens advokat Leif Silbersky.
*
20-apr
Leif Silbersky kommer vid omhäktningsförhandlingen yrka på att 23-åringen släpps på fri fot i väntan på ett eventuellt åtal.
– Häktningsskäl saknas i det här läget. Det finns ingen flyktrisk och ingen risk för att han ska fördärva bevisningen. Det är olyckliga omständigheter som gjort att det blivit så här. Min klient hade aldrig haft uppsåt att skada någon, än mindre döda.
Omhäktningsförhandlingen hålls i Lunds tingsrätt på tisdag morgon. Han kör med sina enfaldiga ”olyckliga omständigheter”, men advokat Silbersky måste väl skapa rubriker nu, när han på grund av ålderdom snart lär
utkämpa sin sista strid. Inte uppsåt att skada när man slår mot en gammal dam!! Det är bara en gammal trött advokats fantasier.
*
20-apr
Rätten valde att gå på åklagarens linje. 23-åringen omhäktades. Åtal ska vara väckt den 4 maj.
– Jag är självklart besviken eftersom jag yrkade på att han skulle släppas på fri fot, säger Leif Silbersky.
Enligt polisen ska någon ha spottat på åklagaren Göran Olsson, som även kallades för ”idiot”. Polis ska också ha träffats av spottloskan. Så beter sig de som vill att inte rättvisa skall skipas.
*
21-apr
Den 78-åriga kvinnan, som dog i dramat på en parkeringsplats i Landskrona, hade ett åldersförändrat kärl i hjärnan som brast, uppger källor till Sydsvenskan. Det orsakade en hjärtinfarkt.
– Juridiskt sett får det stor effekt om det stämmer, säger 23-åringens advokat Leif Silbersky.
Det är ännu en öppen fråga vad 78-åringen i dramat på parkeringsplatsen i Landskrona egentligen dog av. Dödsorsaken är inte fastställd.
– Vi har inte ens fått ett preliminärt obduktionsresultat, säger polisens spaningsledare Magnus Lörd.

*
4-maj
Den 23-åring som misstänks ha slagit ihjäl 78-åriga Inger på en parkeringsplats i Landskrona är fortfarande häktad.
Stämningen blev känslosam i Lunds tingsrätt när Ahmad Akileh fördes in i rättssalen. Mannen var förtvivlad och brast ut i gråt när han såg sin fru, broder och sitt två månaders barn. Man blir förvånad över denna familjs uppförande.
*
11-maj
Nu är rättsläkarens undersökning klar. Enligt Aftonbladet visar rapporten att Inger hade ett aneurysm, blodkärlsbråck, i hjärnan. Det brast när hon slog i marken efter konflikten med 23-åringen. Tillståndet gjorde henne extra känslig för våld mot huvudet. – Man är skörare än om man tänker på en helt frisk person. S­edan beror det på hur våldet ser ut och vart det riktas. Det krävs en viss typ av våld för att kärlet ska spricka. En lättare örfil bör man till exempel klara, säger rättsläkare Jan Lindberg.
*
13-maj
Förtvivlat försöker 23-åringen förklara att allt var en olycka.
Han råkade bara stöta till Inger, 78, när han vände sig om.
– Jag svär på Gud att det inte var meningen, säger han i förhören.
Ord står mot ord i dödsdramat i Landskrona.
Men både åklagarens nyckelvittne och maken Sven är säkra på att 23-åringen slog ner Inger, 78.
– Hon får sig en snyting rätt i huvudet, säger Sven.
*
17-maj
I dag inleds den uppmärksammade rättegången i Helsingborgs tingsrätt.
Den 29 mars i Landskrona: 71-årige Sven och 78-årige Inger ska parkera vid en livsmedelsaffär i Landskrona.
En bil står i vägen så Sven tutar. Bilens förare, Ahmad Akileh öppnar bildörren och bråket är igång.
Nu skall det avgöras, ett är säkert, någon dom för mord blir det inte.
*
21-maj
Dom kommer att meddelas nästa fredag och 23-åringen kommer att förbli häktad tills dess.
Det utbrister ett besviket sus i salen när rätten meddelar sitt beslut. 23-åringen förs snabbt ut.
Rätten meddelar att han inte längre kommer att ha några restriktioner. Vad det betyder vet jag inte.
Domen i målet meddelas alltså nästa fredag och tills dess sitter 23-åringen häktad. Det är ett gott tecken
att det blir ett straff av något slag. Men det är skillnad på straff och straff.
*
28-maj
I dag föll domen: 23- åringen får fängelse i ett år och tio månader för misshandel, grov misshandel och vållande till annans död.
– Vi ska överklaga, säger advokat Leif Silbersky. Nu har stjärnadvokaten förlorat två rättegångar i rad.
Domen mot Johan af Donner är en stor framgång för åklagaren Alf Johansson.
Fem års fängelse är exakt det straff han yrkade på. Samma här i Landskrona, man gick på åklagarens linje. Dags för advokat Silbersky att kanske lämna arenan nu.
*
30-maj
Tingsrätten uttalar att straffvärdet för gärningarna egentligen är fängelse i 2 år, men ger Ahmad en rabatt på 2 månader på grund av att han är psykiskt störd. Jo nog är han störd alltid, men inte så att han inte begrep vad han gjorde och att ge honom två månaders rabatt är rent löjligt. Känner inte sig familjen kränkt nu när en av dem utpekas som psykiskt störd?
*
3-juni
Hovrätten har beslutat att släppa den 23-årige man som i tingsrätten dömdes till fängelse för bråket på en parkeringsplats i Landskrona som ledde till en 78-årig kvinnas död. Det uppger advokat Leif Silbersky för TT.
Tingsrättsdomen på ett år och tio månaders fängelse överklagades, liksom beskedet att mannen skulle bli kvar i häktet. Enligt Silbersky betyder hovrättsbeslutet att den inte räknar med att något långt fängelsestraff kommer att utdömas. Så går ridån ner för detta fall som visar att något straff för att ha orsakat en gammal kvinnas död finns inte.
Någon mer uppdatering är nu inte nödvändig då samhället visat var man står. Ahmad Akilehs får nu leva med sitt samvete och vad man läst så innefattar hans samvete inte en gammal dam som dog på en parkeringsplats för att han inte bara kunde åka ifrån händelsen.

HAN ERKÄNNER.

Omhäktad för dådet i Landskrona.

Nedräkning i Landskrona målet.

20 tankar om “Parkeringplats mordet i Landskrona.

  1. Ett sådant grymt mord har naturligtvis rört upp känslorna och spekulationerna har varit vilda på nätet.
    Nu ser det ut att snart vara slut spekulerat och aset kan få betala igen vad han gjort.
    Man får hoppas man kan tacka polisen för att gjort sitt jobb. Bara det inte är en blindgångare.

  2. vad ska man säga….. hoppas kräket får livstid, men knappast i detta land där det daltas med dessa jävla ekonomiskainvandrare.

    • Peter… en sak är att den skyldige får straffet han förtjänar, jag håller totalt med dig. Men det är en annan sak dina rasistiska kommentarer. Det är enkelt att anklaga ”dessa jävla ekonomiskainvandrare”, jag antar att du försöker skilja ifrån politiska invandrare kanske? eller är det precis samma ”stuff”. Tyvärr måste jag påpeka att Ekonomin har också en politisk grund och viceversa. Ekonomin och politik är interaktiva. Fast inte nödvändigtvis ”dessa jä…” är medvetna om det. Däremot politiska är medvetna om det. Sverige och alla ”rika” länder är rika just precis för att Andra länder blir utsugna av sina rikedomar. Råvaror, mat, sedan ”förädlas”, läggs till teknologin och säljs tillbaka, förstås med ”rejäla” påslag, eller som K.Marx nämnde Plusvalia. Du får inte glömma alla ”jävla ekonomiskaUTvandrare svenskar” som kom till Amerika, Norr och Syd. Dom delade med, nöd och lust, och byggde upp tillsammans med andra länder. Men DOM var också invandrare. Sitt land sparkade ut dom, för att Sitt land kunde inte försöja dom varken med mat eller arbete, eller helt enkelt ett liv och ännu värre, en framtid. Några få väljer lämna sitt land för ”Skojs skull”, dom flesta som lämnar sitt hemland är ”illa tvungna”. Men glöm inte att ingen är ”Oskyldig”, vad du kan njuta av Sveriges utveckling är för att andra i andra länder upplever nöd. Får du billig kaffe, tänk hur mycket bonden får. Får du billiga bananer, samma sak. Kanske borde Sverige börja att äta igen rötter (potatis kommer från utlandet), dricka Örtte och njuta av sina egna frukter: äpple, päron, bär… något annat? (bortsett alla som redan har död ut som Kvittenbusk)
      Själv föredrar jag kalla mig latinamerikan, en från det land jag kommer ifrån. Latinoamérica: ”La patria grande” (Det stora fosterland).
      C. Perez

      • Camilo, du får kalla dig vad du vill, jag bryr mig inte.

        En stor skillnad är att Karl-Oskar var tacksam för att det nya landet tog emot honom och hans familj. Dessutom förväntade han sig icke att det nya landet skulle betala honom bidrag så att han kunde ligga hemma och pilla sig i naveln. Hans barn sprang inte ut i skogen och skrek Smith-horor till äldre och jämnåriga.

        Hårt arbete och mycket möda det var deras sätt att vinna respekt, inte att hota sig till respekt.

        Hur många av de c:a 100 000 som kom förra året kan du likna vid det jag skrev ovan?

      • Nu dillar du en massa pk-smörja. Sverige har aldrig varit något imperialistiskt land och även om så vore så känner jag ingen skuld för vad mina förfäder gjorde. Jag är jag och inte mina förfäder. Ej heller har jag dåligt samvete för undfallenheten mot Hitler då jag ej var född då. Det får stå för Per-Albin och hans sosse-regering. Om amerikaner, britter, spanjorer har ”sugit ut” andra länder som du uttrycker det, vad fan har det med oss att göra? Det får du ta upp med dom länderna i så fall. Jag tänker då fan inte känna nån som helst skuld för det!

        Dom invandrare som kom förr, dom s k arbetskrafts-invandrarna stör jag mig inte på. De flesta känner jag naturligtvis inte men dom jag känner till verkar vara bra människor i allmänhet. Jag respekterar dom för att dom inte spottar på oss, inte hatar och föraktar oss för att vi är svenskar. Detta gäller däremot inte asylsnyltarna som kommit hit dom senaste 25 åren. Dessa grott-varelser hatar, föraktar, våldtar, rånar och mördar oss!! Varför i helvete skulle jag älska folk som vill mig och mitt folk illa??? Förklara gärna det för mig är du snäll!! Dessa troglodyter har inte kommit hit för att bygga upp vårt land, utan för att riva ned det, för att islamisera och ta över vårt land. Detta förfarande finner jag fullständigt oacceptabelt. Kom nu för helvete inte dragandes med valloner, kebab och sån skit för det är bara tröttsamt. Detta patetiska mat-argument. Enligt detta resonemang skulle varenda jävla land på klotet som använder blixt-lås tvingas ta emot minst 100000 svenskar och låta dem utöva sin kultur på värdlandets bekostnad.

        Vi svenskar har rätt till vårt eget öde, att vara herrar i vårt eget hus. Det som retar mig och sannolikt många andra svenskar med är att det kommer hit spänn-blattar som dig och försöker skriva oss på näsan om hur vi skall vara, hur landet skall styras och om vi sedan då trilskas så drar ni genast fram ett av förljande tre kort, rasist, nazist eller islamofob. Är så in i helvete trött på att bli stämplad dessa epitet bara för att jag försvarar mitt land och mitt folk, fattar du det, blatte? För blatte kallar jag nämligen dom ”inavandrare” som jag INTE respektar och anledning till det är att dom respekterar inte mig utan spottar på och föraktar mig för att jag är en ”svenne-jävel” i deras ögon. Därför har sådana som dig förtjänat epitet blatte helt enkelt. Om det gör mig till rasist, nazist och islamofob, so be it! So bite me!!

      • bullshit, du vet mycket väl att dom som har kommit hit de sista 15 åren är rötägg

  3. Men varför skall anhöriga hålla presskonferens idag? Inget de säger lär vara till deras hjälp om det inte är för att försöka påverka polisens jobb.
    Det är väl bara för dem och vänta och se vad utfallet blir på måndag om han blir fortsatt häktad eller inte.
    De anhöriga borde ta hjälp av kommun och dra bort istället ett tag.
    Nu ställer de sig själva i rampljuset och gnäller.

  4. Rättvisa… man verkar vara mer orolig för den brottsmisstänktes säkerhet än offren… vad säger det om vårt samhälle? Är det ok att mörda så länge du inte råkar illa ut själv?

    • jag håller med som svensk är man utsatt som sjutton och jag vill tillägga att jag inte är rasist men tycker att det är förjävligt att vi bara ska hålla mun ..som sagt det daltas för mycke med utlänningar dom utnyttjar hela tiden att dom är det får dom inte jobb så får vi skit får dom inte lgh är det lika dant men dom har rätt att kall oss vad dom vill tjejer kallas horor är det ok ondrar jag och mördra en svens en utlänning så blir det ett jälka liv och flra svenska ska mördas då för det ..näe svenska smhället skärpning annars tar dom över helt

      • exakt, det daltas med dessa jävla ”blattar” det är vi som blir diskriminerade i vårt eget land. Sen alla jävla vänster äckel per gharton, mikael wihe mm………

  5. Att Svenska palestinska vänskapsföreningen och grupp 194 har mage att demonstrera mot våldet är en skymf mot vårt land.
    Fråga de judar som blivit utsatt för dessa gruppers våld ideologi
    eller israeliska medborgare.
    ”Landskrona sätter ner foten mot våldet” pyttsan. Flera extrema vänsterfötter sätter man ner, jävla media.

  6. Det finns bara ett sätt att få det bättre… RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA i höst!!! Med många mandat i riksdagen kan BARA DE få de partier som blir kvar i riksdagen att våga ändra sin flyktingpolitik. Mona Sahlin och Lars Ohly är direkt livsfarliga för Sverige. MP, M och FP i mindre utsträckning. Först och främst måste vi få ut alla papperslösa som SKA ut ur landet enligt domstolsavgöranden, sedan måste utvisningspraxis ändras så att alla som begår grova brott utvisas på livstid. Därefter måste lagen ändras så att PUT och MEDBORGASKAP som beviljats genom ansökan kan återkallas vid grov brottslighet, varpå sedan utvisning på livstid kan följa. Slutligen, som första åtgärder, måste det bli TOTALT STOPP på flyktingmottagandet så att vi kan ta hand om alla dem som Sverige (tyvärr) inte kan bli av med och som de nuvarande riksdagspartierna bär ansvar för. När partier nu kommer åka ut ur riksdagen vill jag inte se några fixade jobb till partitoppar! Sverige behöver städa ur!

    • Mycket bra förslag. Lägg där till stopp på byggande av moskéer och rivning av befintliga byggnader så hade det varit i det närmaste perfekt.

    • skönt att det finns sunda åsikter fortfarande, då finns det hopp för oss ännu renrasiga svenskar

  7. Ut med alla invandrare. all brotslighet har ökat med den stora invandringen, se på efterlyst majoriteten av botten där står invanrare för. Och nu när vi är med i eu kan alla kriminella utläningar komma hit och göra en massa brott FYFAN det behövs en ny hittler

    • Jag vet inte om en ny Hitler vore en bra lösning? Det räcker med att våra vanliga partier erkänner det som är självklart och sedan gör något åt det. Bra mycket enklare än din lösning.

  8. det slutar väl med att silbersky fixar villkorligt till aset, det tolkas säkert som olyckhändelse………..fy fan var är vi på väg…….

  9. detta är tamefan helt sjukt jag fick ett och ett halvt år för misshandel! detta är ju för fan en gammal kvinna som, blivit mördad dom borde avrätta aset HOPPAS att någon tar hand om honom på riktigt sen för det svenska rättsystemet är ju för fan helt pinsamt faaan va trött ja blir

Lämna en kommentar