Omedelbar reaktion av UD.

Israels ambassadör ska kallas upp till UD, säger utrikesminister Carl Bildt angående stormningen av båtarna till Ghaza.
Den israeliska militären uppger i ett pressmeddelande att man gripit två ”våldsamma aktivister med pistoler i händerna”.
Aktivisterna sägs ha tagit dessa pistoler från de israeliska styrkorna och ”uppenbarligen” öppnat eld mot soldaterna eftersom patronmagasinen var tomma. Sant eller inte, återstår att se. Beror väl på vilken sidas sanning som förmedlas.
När man kallar upp Israels ambassadör är det för att tillrättavisa, när man kallar upp arabländernas ambassadörer är det för att vara underdåniga. Och man är mycket snabba att reagera, innan man ens vet omfattningen, när andra bryter mot yttrandefriheten är det tyst som i graven.
-Vi vill ha en klarare bild och bland annat kallar vi upp den israeliska ambassadören, påstår man. Det hindrar inte att på frågan hur händelsen påverkar Israel svarar Bildt:
– Mindre bra är väl ett understatement. Svaret är uppenbart. Innan han vet fakta så har han sin synpunkt klar. Med på denna resa är också professor Mattias Gardell och det säger väl hur inriktningen på denna resa är.

Att vänsterpartiet och miljöpartiet går i taket är inget konstigt utan helt enligt protokollet då man därifrån är Hamas beundrare.
Jag håller med om att Israel eller andra nationer inte har rätt att bord skepp på internationella vatten, då skall man först göra som Sverige gjorde för 40 år sedan med radio Nord, där man först stiftade en lag om att det var lagligt att borda Radio Nord en båt på internationellt vatten. Eller vara en stormakt som under skydd av sin storhet bordar andra länders båtar på internationellt vatten.
Att Nordkorea sänker båt på internationellt vatten hörs inga protester från vänsterpartiet om.
Kommunist bloggare tar i så dom spricker så fort det gäller Israel.
Under måndagen kommer demonstrationer att anordnas i Sverige, efter det inträffade. I Malmö, Stockholm, Karlstad, Göteborg och Jönköping. Inte minst i Malmö så förstår man vilket klientel som ser sin chans. I Uppsala hålls också demonstrationer, där kommer det väl att spottas friskt.
Och ifrån österland ekar en annan stämma när det gäller Israel, ”Israels regering är högerextrem säger Malmös finanskommunalråd Ilmar Reepalu under ett besök på världsutställningen i Shanghai.
Vi får också veta att Jan Guillou skulle varit med om han inte blivit förhindrad då hade ”ship to Hamas” drypt ännu mer av Israel hat.

En tanke på “Omedelbar reaktion av UD.

Lämna en kommentar