Salafister i maktställning i Egypten.

Två islamistiska partier har tillsammans 40% av rösterna, det muslimska brödraskaps partiet, Frihets och rättfärdighetspartiet. Hör och häpna, ett salafistparti Al Noor fick 20%, tillsammans 60% alltså.
Enligt Yousri Abdel Kareem, som leder valkommisionen i landet skriver CNN.

Undrar hur de hycklande väst politikerna regerar nu, pratar om förestående demokrati?

De kan nu förvandla Egypten till ett nytt Iran, ingen mer resa för mig dit. Kan vi få en ny flyktingström i Europa nu tro? Alla är naturligtvis hjärtligt välkomna till Sverige. Migrationsverket skall bara fixa lite mer bostäder åt er, kanske kan man slänga ut lite svenskar.

På tal om hyckleri…..Broderskapet ber sina politiska motståndare att respektera valresultatet.
-”Vi uppmanar alla, alla som stöttar demokrati om att respektera folkets vilja och acceptera deras val.

Något som de näppeligen hade gjort själva om de inte kommit i total maktställning. Frihets och rättfärdighetspartiet bättre namn kan man inte ha om man strävar efter sharia kontroll.

Det är inte på något sätt anmärkningsvärt att man i ett till huvuddelen muslimskt land väljer intressen för deras religion. I ett land där man till hundra procent tror på det religiösa arvet.
Det som är anmärkningsvärt är att västpolitiker tror att dessa länder går mot demokrati så som västpolitiker definierar den. Personligt tror jag också att mellanöstern och Palestinafrågan blir mer infekterad.
Palestinas vänner i Sverige får bli ännu mer radikalare för att kunna hålla sig i fas med den nya utvecklingen i arabländer. Rosengård och liknande ”enklaver” blir mer extrema för den arabiska saken. Hur salafister huserar kunde vi se när de förra året hade möte i Göteborg.

2 tankar om “Salafister i maktställning i Egypten.

  1. Ja det är märkligt med våra sk.journalister o media,politiker ej glömda.
    Så fort ett land har en tillstymelse till opposition så stöds dessa vilken agenda dom än har,bara dom ylar om frihet, demokrati så skall dom stödjas.
    Nu senast är det Ryssland,vad vet dom om den oppositionen och vad den vill.?
    Kasta in landet i kaos igen?
    Det bästa vore ju ryggdunkande o kliande rövslickare då skulle dom väl vara nöjda.
    Flummet i har vi sett tillräckligt av i europa.

Lämna en kommentar