Gycklarnas afton!

Så är vi då där som många varnat för i många år. Privata aktörer sköter förundersökningar och agerar privatpolis.
SvD har gått igenom samtliga domar och läst en rad förundersökningar. I sju av fallen har den ursprungliga bevissäkringen gjorts av det dansk-amerikanska företaget Dtecnet på uppdrag av den satans skivindustrins branschorganisation Ifpi. Samma företag står också bakom insamling av bevis i ytterligare två fall som ska upp i rätten i början av året.
Polis och åklagare spelar med i denna rätts-röta-karusell och ser inte några problem med den privata bevissäkringen. Då kan vi väl löpa linan ut och låta privata aktörer ge sig in på hela förundersöknings marknaden. Är det något som inte någon bransch gillar är det bara och tillkalla sin förundersökningsgrupp och åtala.

– Den allmänna invändningen är att man inte vet vad som inte togs med i bevisningen. Var det all bevisning som fanns eller sorterades något obekvämt bort? Hur ska man kunna kontrollera det om man inte var med? säger Peter Westberg, professor i processrätt vid Lunds universitet.
Det ger väl polis och åklagtare fan i samt regering. Bara den giriga industrin får sin vilja fram.
Är det inte snart dags för nästa tillrättalagda lag? Vad sägs om en blasfemi-lag så man där också kan börja jaga folk. Rättsäkert samhälle? Vem har påstått det?

Ipred-lagen…- Politikerna inom alliansen och socialdemokraterna förstår inte det framväxande
informationssamhället. Nöjesindustrin har länge skyddat sina skyhöga priser och har nu också möjligheten att terrorisera människor långt ner på fildelarskalan. Lobbyverksamheten ibland dessa giriga företag har träffat politikerna rätt i plånboken.
Dtecnet….Deras uppdrag är numera att jaga vanliga ”svenssons” och upprätthåla skyhöga priser på nöjesindustins alster. Inte att försöka förstå informationssamhällets fördelar.

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s