Roligt av Max.

Hamburgerkedjan Max är i blåsväder efter att ha skickat presentkort till samtliga riksdagsledamöter, som ett tack för den sänkta krogmomsen.
Det är nu som korrekthetens kuggar börja snurra och naturligtvis känner sig vissa politiska grupperingar kränkta.
”Varje riksdagsledamot har fått ett presentkort värt 100 kronor. Med detta vill den svenska hamburgerkedjan rikta ett tack mot lagstiftarna för att de beslutade om en sänkning av krogmomsen. Pr-jippot, som nu visar tecken på att baktända, skriver SVD. Baktända? Tja det beror väl på hur man ser det, om man tycker att ett antal politiker som av politiska/ideologiska skäl inte gillar detta och gnäller är att baktända, så varsegod.
Som väntat är det riksdagsmän från socialdemokraterna och vänsterpartiet som gnäller offentligt. När inte subventionerna kommer från dem genom direkta bidrag så är det inte populärt. Kanske finns några mer som av korrekta skäl inte tycker om detta.

”I vissa andra länder där ersättningen är låg, då förväntas företag och lobbyorganisationer att muta politiker, men inte här säger den socialdemokratiska ledamoten Monica Green till Dagens Opinion.
Är hundra kronor något att stöna över? Tycker det var en skön PR-grej, om inte annat så för att reta upp vissa riksdagsmän från vissa partier. Och kan man få 100 kr till en muta, då kära S och V riksdagsmän skall ni nog med ert förflutna inom vänskapskorruptions-karusellen inte yla allt för mycket. Vi behöver bara nämna Göteborg, skulle åklagaren där kolla upp alla hundra kronors gåvor, tja då fick han att göra. Gåvor från LO?

Så dagens största hyckleri står V för. Vänsterpartiet polisanmäler Max, efter att hamburgerkedjan skickat presentkort till riksdagen.
Max säger: ”– Om det skulle räcka med hundra kronor för att påverka riksdagsledamöter då är vi illa ute i det här landet.” Vi är illa ute i detta land med dessa Vänsterpartister.

Men jag får tacka V för dagens skratt och i viss mån även S……

Men ack och ve vänsterpartiet….Det blir ingen förundersökning om hamburgerkedjan Max presentkort på hundra kronor var till riksdagens 349 ledamöter. Det saknas anledning att tro att brott begåtts, enligt riksenheten mot korruption. (TT) Tar ni konsekvensen nu och avgår alla vänsterpartistiska riksdagsledamöter….!!

En tanke på “Roligt av Max.

  1. K, Vpk,v eller vad de just nu kallar sig, har väl aldrig varit sådär logiska eller vettiga i sin framtoning?
    Här går man inom hycklarpartiet taket över en hundring som de betraktar som muta och som ska polisanmälas?
    Vad ska vi tycka om de kommunalanställda på en arbetsplats som fick drygt 4000 av (v) som en symbolisk gåva som skulle visa på hur stor skillnaden var mellan mäns och kvinnors löner.
    Gåva? Muta? Oklart. Vill man pusha för (v), absolut.
    Beskattningsbart? Definitivt, och jag hoppas att (v) betalar arbetsgivaravgift gör mutan/gåvan, samt att mottagarna tar upp det på sin deklaration så stt de få känna på svenska marginalskatter..
    Hm, man kanske skulle meddela skatteverket? Alla är ju lika och skall behandlas som sådana.
    (v) var fö inte särskilt rättvisa, det var enbart de som var närvarande vid fikabordet just då, som fick mutan/gåvan..

Lämna en kommentar