De fyras gäng inför rätta.

På fredagen den 2-mars åtalades fyra män med svensk anknytning som misstänks ha förberett en terrorattack mot den danska tidningen Jyllands-Posten. De ska ha planerat att bakbinda journalister och ”döda så många som möjligt”.
De fyra åtalade männen är, Munir Awad, Omar Abdalla, Mounir Dhahri och Sahbi Zalouti, de misstänkts för att ha förberett en terrorattack mot tidningen Jyllands-Posten.

Männen greps strax före nyår 2010 och var under lång tid övervakade av både Sveriges och Danmarks säkerhetstjänster.
Munir Awad är lysande exempel på hur man gapar om att bli kränkt för att enkelt få sympatier i Sverige. Först greps han i Somalia, sedan i Pakistan. När medierna skrev om gripandena protesterade Munir Awad och anmälde publiceringarna: – Jag känner mig kränkt. Nu är han häktad, misstänkt för att ha planerat ett blodbad.

Munir Awad är gift med Safia Benouda som är dotter till Helena Benaouda, tidigare Fagerdin, född 1959 i Haukipudas, Finland, är ordförande i Sveriges muslimska råd. Hon har varit väldigt pigg på att rusa upp till UD för att ställa krav på dem angående hennes anhöriga, nu har hon stora problem då bevisen är överväldigande att hennes svärson är inblandat i terror.
En kompis till Awad är Mehdi Ghezali som media snyftade så otroligt över. Efter 930 dagars fångenskap på Guantanamobasen 2002-2004 kommer Mehdi Ghezali ”hem” till Sverige och kunde inte förklara vad han gjorde i Afghanistan, än att han umgicks med ”vänner”.

När Helena Benaoudas då 17-åriga och gravida dotter Safia greps tillsammans med Munir Awad i Somalia startade hon en blogg med namnet ”Release my child”. Där bedyrade hon deras oskuld. Har inte sett någon sådan blogg nu.

De åtalade männen var bosatta i Sverige. I Sverige greps Sahbi Zalouti för förberedelse till brottet, och utlämnades senare till Danmark.

De tre andra männen reste in i Danmark och greps i en lägenhet i Herlev med en då 26-årig irakisk asylsökande, bosatt i Danmark.
Nu kommer finalen och allt annat än fällande domar vore en stor överraskning.

En tanke på “De fyras gäng inför rätta.

  1. Det var dessa stolpskott som var på schoppingresa inför Julen till Saudiarabien och tog en tripp till Somalia av nyfiken het.
    Samma nyfikenhet tog dom till Pakistan.
    Ja man kan inte annat än skratt åt PK och media i sverige.
    Mer naiva o korkade är svårt att bli.

Lämna en kommentar