En bomb i Göteborg.

Det var en sprängladdning som orsakade den kraftiga smäll som hördes vid halv fyra-tiden på fredagsmorgonen skriver GP.
Enligt polisens presstalesman Björ Blixter har en förundersökning om grov allmänfarlig ödesläggelse inletts.

Det handlar med andra ord inte om en olycka?

– Det ser inte ut så i nuläget, svarar Blixter.
En poliskälla uppger att det rört sig om en bomb, som placerats tätt intill fastigheten. Tryckvågorna skall ha gått utifrån och in.

Jaha, då tar spekulationerna vid om vilka som gjort detta, här kan väl knappast några jihadister vara inblandade, det ger inga poäng att spränga en stängd krog.
Kan det vara en slags beskyddarverksamhet som vill varna, för det kan väl knappast vara någon som anser sig fått för dyr krognota. Men att då blåsa ut en krog ger ju inga inkomster för några på ett bra tag.
Om det är en bomb så är det någon form av kriminellt gäng i alla fall och det borde väl inte vara så svårt att finna dem som ligger bakom. Kan det vara en ensam galning? En miniatyr Breivik? Försäkringsbedrägeri föreslås, men det vore nog dömt att misslyckas.
Bombattentatet mot Gamle Port kan vara en personlig attack mot ägaren, uppger poliskällor efter man har talat med ägaren. Vad som framkom är man i vanlig ordning helt tyst om.

Man får hoppas att polisen i Göteborg denna gång sköter det hela professionellt, så att åklagaren får lite kött på benen. Att spränga bomber skall straffa sig fort.

En tanke på “En bomb i Göteborg.

Lämna en kommentar