Polis måste vara undermänniskor.

Aftonbladet ångar på i vanlig stil och denna gång ger man i princip polisen skulden för en tragisk motorcykelolycka. Aftonbladets reportage visar i vanlig ordning på hur man skall agera enligt media principen, efterklokheten.
Allt kritiskt man kan hitta i efterhand spys ut och polisen verkar vara ensam syndabock. Minsta lilla fel en polis gör, kan om media vill vinklas till att en hel kår döms ut.

4 tankar om “Polis måste vara undermänniskor.

  1. Det är absurt att kalla det ”allra minsta lilla fel”! Att två helt intelligensbefriade poliser kör som dårar i 45 minuter i och utanför Stockholm! Detta i farter stundtals upp mot 250 km/tim! Dessa två kräk till blåbär borde få livstidsstraff och suspenderas för alltid!
    Visst var det mycket dumdristigt av MC-föraren att köra för fort. Speciellt så fruktansvärt fort. Men han fick plikta med livet! De båda poliserna däremot tyckte det var en ”kul biltur” och skarttar gott när de ges beskedet att MC-föraren har förolyckats.
    De flesta poliser är bra människor, men det finns rötägg i alla yrken och det är dessa som utmärker sig och smutsar ner helhetsbilden. När det gäller polisyrket ställer allmänheten MYCKET större krav på poliser, än på de flesta andra yrken. Möjligen ställs lika höga krav på läkare, främst kirurger.
    Följaktligen har vi som medborgare i detta land rätt att kräva att varje polisman utför sitt yrke med omdöme, eftertanke och humanitet. ”Adrenalinet pumpar” kommenterar en trafikpolischef. Det är ingen ursäkt — tvärtom.
    Skulle då poliserna låtit MC-föraren slippa undan att lagföras? Nej, givetvis inte. Men polisens insats MÅSTE stå i proportion till förseelsen. Så skedde inte här. Rätt hade varit att följa på avstånd och larma andra markbundna enheter samt helikopter. Så snart helikopterpersonalen hade ögonkontakt med motorcykeln, så borde givetvis markstyrkorna avvakta. När så MC´n hade stannat hade en eller ett par polisbilar lugnt och elegant köra fram för att gripa ynglingen.
    Detta är INTE att vara efterklok. Tvärtom borde ett sådant tillvägagångssätt sitta i ryggmärgen på varje ansvarskännande polis.

    SKAM ÅT POLISERNA — HÄNG DEM HÖGT !!!

    HEDER ÅT AFTONBLADET !!!

    För övrigt läs om samma händelse på http://www.motor-life.com . Aftonbladet är verkligen inte ensamma om sitt ställningstagande!

  2. Tendensen är att ALLTID ge polis skulden för när saker som detta går snett, de har till syvende och sist inte valt att gasa på i över 200 km/t. Ansvaret vilar lika tungt på förövaren och att ge tecken på att poliser lägger sig vid minsta tendens till fara skulle bara öka farten hos många biltjuvar t.ex. Polisen är nog vana att granskas med luskam
    ÅT HELVETE MED AFTONBLADET….HEDER ÅT POLISER SOM GÖR DET DE SKALL.
    Naturligtvis finns det rötägg inom poliskåren, helt klart….

  3. ÅT HELVETE MED POLISER SOM TROR MEN ICKE VETA !!!

    Du förvånar mig! ”Vid minsta tendens till fara” Det var alltså bara en liten tendens till fara för MC-föraren? För de båda poliserna själva? För alla de hundratals övriga bilister som var i trafiken och i närheten av denna dåraktiga framfart? För mannen i sin Chrysler (han som var ett mähä) som hade fyra barn i bilen?

    Åsikterna är så förbluffande att det luktar polis lång väg om dessa åsikter som polisförsvararen för till torgs.

    De båda poliserna som jagade har bevisligen visat prov på total avsaknad av intelligens och borde omedelbart fråntagas polisleg, polisbil och tjänstevapen! Nästa gång drar man väl skjutvapen och leker Wild West med kommentaren ”det var ju kul det här”… Förresten polis i Stockholm avfyrade mängder med skott mot rånare som hade en startpistol. Polisens eldgivning gick rakt in genom ett skyltfönster (minns inte nu om det var en butik eller en restaurang) med uppenbar livsfara för de som var där inne!

    ALLTSÅ YTTERLIGARE HELT ANSVARSLÖSA OCH INTELLIGENSBEFRIADE POLISER! För det var väl inte samma två poliser även där???

    Åter igen: Biltjuvar och andra KRIMINELLA skall gripas — men inte till priset av att plikta med livet, eller att andra människor ENS UTSÄTTS FÖR FARA

  4. Poliser är undermänniskor. Inte nog med det så är kåren genomsyrad av pedofiler och hustrumisshandlare. Så JA Poliser är Antikrist.

Lämna en kommentar