Gisslandrama i Karlsruhe.

En beväpnad man i den sydtyska staden Karlsruhe har tagit flera personer som gisslan, däribland en kronofogde, under avhysning, säger tyska polisen.
De säger att mannen sköt flera skott och flera personer skadades. Antalet gisslan är oklar. Polisen tror att minst en person kan ha dödats. Mannen har barrikaderat sig in i huset med sin gisslan.
Ett område runt huset har täckts av special polisstyrkor.
Polisen säger att de inte har haft någon kontakt med revolvermannen under förmiddagen. Vräkningen, från en lägenhet i norra delen av Karlsruhe, var planerad att äga rum kl 09:00 lokal tid (08:00 GMT).

Nu rapporteras det att fem stycken fanns döda. Efter en rök bomb, stormade polisen lägenheten där fann de kropparna. Alla fem sägs ha dött av skottskador.

Gärningsmannen, en kronofogde och en låssmed dog, tillsammans med lägenhets-ägaren och en annan blivande hyresgäst. Privatpersonen som skulle flytta in i lägenheten ringde på dörren innan polisen anlänt, och blev då dräpt. Snacka om otur i tajmningen.
En kvinna var bland de som hittades. Hon anses vara gärningsmannens partner, säger obekräftade källor. Hon blev funnen med skottskador i bröstet i sängen på sovrummet.
Gärningsmannen var en arbetslös 53-årig man. Han ställde aldrig några krav och polisen fick aldrig kontakt med honom.

En tanke på “Gisslandrama i Karlsruhe.

  1. Pingback: Mina tankar går till Tyskland « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen

Lämna en kommentar