Skägg och hår attack.

Rättegången mot amish-medlemmar som klippte skägget och håret av meningsmotståndare har börjat och slutat med antar jag om ni läser detta senare.
Gruppen på 16 personer med sektledare Samuel Mullet(vänster)(66) i spetsen, anklagas för hatbrott av religiösa oenigheter, undra om det finns i Sverige.

Enligt anklagelserna klippte utbrytargruppen bland amishfolket i Ohio skägg och hår av meningsmotståndare.
Männen skall ha angripit offren om natten i offrens egna hem, hållit fast dem och kapat skägg och hår med sax och hårklippnings-apparat.
Går det rent åt pipsvängen för dem kan de få 20 år i fängelse och får då tid att ren-odla både skägg och hår.

Amishfolket är en kristen gruppering som man i huvudsak finner i delstaterna Ohio och Pennsylvania i USA, även i delar av Canada. Man beräknar att det finns ca drygt 227 000 människor av den typen…..
De är mest kända för undvika modern teknologi som elektricitet, mobiltelefoner, datorer och bilar.
Gruppen är bildad ur en utbrytning ur mennoniterna. På grund av förföljelse i Europa kom de att emigrera till USA på 1700-talet.
Under sina religiösa sammankomster talar de gammaldags tyska, men för att kunna ”fungera” i samhället lär de sig även engelska.

Uppdaterat.
De har beunnits skyldiga. Mullet döms för hatbrott för att ha beordrat sina lärjungar att tvångsraka religiösa rivaler. – De klippte dem som om de vore djur, säger åklagaren Steven Dettelbach.
Dom meddelas i januari, då strafftiden anges, men sektmedlemmarna kan vänta sig ett straff på ca tio år i fängelse i de grövsta fallen.

En tanke på “Skägg och hår attack.

Lämna en kommentar