Fjällbackamorden.

Nu har SVT visat första delen av ”Fjällbackamorden”, med nyskrivna manus utifrån Camilla Läckbergs deckarromaner. Serien fick ett blandat mottagande på Twitter.
Efter det första avsnittet av SVT:s ”Fjällbackamorden” rådde det delade meningar om deckarens kvalitet. Där någon skrev att det var som ett ”genomsnittligt avsnitt av Bamse”. Och jag får tyvärr hålla med, den första delen gav inga vibrationer alls. Tyvärr så följde det den svenska ”traditionen” om att deckare skall vara lika mycket om sociala personliga problem än som renodlade deckare.
Får hoppas det blir bättre, för den första delen kom liksom aldrig igång med fokus på vad denna serie kallas för, ”deckare”. Går andra delen i samma stil så blir det inget mer för mig, då får jag hålla mig till den renodlade deckarserien ” Midsomer Murders”. Tyvärr visade på reklam-tv kanaler…

Men med svenska författare så är chansen inte stor för renodlad deckare, vi har tradition av mer eller mindre psykiskt störda deckare . SVT har ju innan sänt deckare med poliser som har stora psykiska problem som överskuggar deckardramat, då tänker jag på problembarnet Kurt Wallander gestaltat av Rolf Lassgård.

Och att SVT skulle erkänna att en serie kanske inte är så lyckad kommer aldrig att ske. Se på skiten Halal-tv som man försvarade med näbbar och klor. Samma är det här när man stoppar huvudet i sanden……På SVT tar man lätt på kritiken. Det kan man göra, vi måste ju ändå betala för vare sig det är bra eller dåligt.

– Det är en bra produktion, det visar siffrorna. Det är inte över 2 miljoner människor som tittar på det om det inte är bra, säger Mette Friberg, Programchef för SVT Drama Göteborg. Miljarder flugor har inte fel, skit luktar gott. Får se om det nästa gång är 2 miljoner, kanske man hade större förhoppningar….

Lämna en kommentar