Munir Awad dömd igen.

Den 31-årige svensken Munir Awad är skyldig till terrorplanering i Köpenhamn. Det slog Østre Landsret (hovrätten) i Köpenhamn fast.
Han anses skyldig till att ha deltagit i planeringen av en terroraktion mot Jyllands-Postens och Politikens gemensamma tidningshus vid Rådhuspladsen i Köpenhamn.

Det verkar som om snaran dras åt hårdare nu. Men ännu kan han vinna på överklagandet. Domstolen bestämmer vilket straff Awad ska ha den 31 januari. I första instans fick han tolv års fängelse. Allt under det är ett misslyckande….

Munir Awad är gift med Safia Benouda fortfarande antar jag som är dotter till Helena Benaouda, tidigare Fagerdin, född 1959 i Haukipudas, Finland, hon är/var ordförande i Sveriges muslimska råd. Hon har varit väldigt pigg på att rusa upp till UD för att ställa krav på dem angående hennes anhöriga, nu har hon stora problem då bevisen är överväldigande att hennes svärson är inblandat i terror. Även nu dömd en andra gång.

En kompis till Awad är Mehdi Ghezali som media var så oroliga för. Efter 930 dagars fångenskap på Guantanamobasen 2002-2004 kommer Mehdi Ghezali ”hem” till Sverige. Han blev utpekad att ha sprängt en buss i Bulgarien med israeliska turister, vilket har förnekats. Hans advokat säger att han lever ett stillsamt familjeliv i Sverige.

I augusti 2009 greps Ghezali med elva andra personer, bland annat Munir Awad i Pakistan. Samtliga misstänktes ha kopplingar till al-Qaida. Med sig hade de cd-skivor, valuta och terrorlitteratur. Efter gripandet fördes Ghezali och en annan svensk medborgare till Islamabad, i oktober samma år släpptes de fria och återvände till Sverige.

Lämna en kommentar