En stark svensk tiger!!

Det är väl knappast troligt man menar att vårt försvar skulle jämföras med djuret tiger för det vore en förolämpning mot djuret. Som har betydligt vassare klor än vårt försvar.

Inte ens i min fantasi trodde jag att en moderat ledd regering skulle bli den som avrättade vårt försvar. Från Tolgfors och till vår nuvarande försvarsminister har det används tomma ord för att dölja hur anskrämligt vårt försvar är. När Mikael Odenberg avgick som försvarminister och Tolgfors tog över började moderaterna att nedmontera försvaret eller man hade redan börjat, det var därför Odenberg avgick.
Vi kan läsa i SVD att hela landet ska försvaras, enligt regeringen. Men enligt tidningen är det endast fem områden som det finns försvarsplaner för och där kan endast ett effektivt försvaras. Resten kan det plundras och våldtas i.
Man håller nu mödosamt på att bygga upp ett försvar men man talar om styrkor som är en piss i havet mot en välorganiserad fiende. – Detta kräver samverkan och övningar som kostar pengar som man inte ännu sett till.
Och fortsätter den moderatledda militär politiken på inslagen väg lär de heller inte komma, annat än lite kaffepengar då och då.
Och inom överskådlig framtid lär vi vara så försvarslösa som moderater eftersträvat under uppmuntran från V och MP.. Vi får förlita oss på hemvärnet som näppeligen kan stå emot en välutrustad FI.
Svenska folket verkar inte vara oroliga och det är bara att hoppas att inte en dag vi är ställda inför militär fakta. Då kan vi kräva demokrati och yttrandefrihet och se om det fungerar.

Vårt försvar….Efter försvarsbeslutet 2009 skulle vi endast ha kvar 9 500 soldater, vilket motsvarar den volym som ett enda regemente hade för ca 20 år sedan.

Sommaren 2009 tog riksdagen ett beslut att Sverige, vid behov, skulle kunna lämna militärt stöd till våra grannländer och också kunna ta emot militär hjälp utifrån, även Norge skulle hjälpas, du milde……Skulle vi skicka hela styrkan på 9500 man då?

Piloterna i flygvapnet får lite flygtid pga av försvarets dåliga ekonomi.

Sverige kan mobilisera ca 30 000 man på lika lång tid som Finland kan mobilisera 3-400 000 man.

20,000 soldater kunde Ryssland snabbt mobilisera för att stävja konflikten med Georgien. Det tog dem ett dygn från ett relativt oförberedd situation.

Marinen och flyget har brist på personal, vilket går ut över förbandens förmåga att lösa sina uppgifter. Det framgick av en granskning från Riksrevisionen.

OBS att detta har hänt under moderaternas översyn. Blir det bättre med en rödgrön regering då? Nej knappast.
Två miljarder kronor per år de närmaste två åren vill de rödgröna spara på försvaret. Det framgår av partiernas gemensamma vårbudget motion 2010 som presenterades.
MP: På sikt vill vi avskaffa det militära försvaret helt. Som steg på vägen bör vi i trovärdighetens namn gå före på nedrustningens väg. De talar om trovärdighet……

Det skall gå till vård och miljö, frågan är om vård och miljö finns kvar efter ett militärt ingripande utifrån. Ett ingripande som kan ske med mycket små resurser från ett annat land och med taktik.

En tanke på “En stark svensk tiger!!

  1. Varför klaga på ÖB? I krigsvetenskapsakademiens bok ”För Sveriges säkerhet” kan man läsa att Sverige klarar av att försvara ett avgränsat objekt under högst en vecka samtidigt som alla andra objekt blir oförsvarade. Boken är mycket intressant och jag kan på det varmaste rekommendera alla intreserade att läsa den grundligt. Framförallt anser jag att chefsåklagare Lindstrand bör läsa boken som förutom att den nämner vår begränsade försvarsförmåga även går längre än ÖB och diskuterar var bristerna finns.
    Det är allt för uppenbart att det svenska försvaret är för svagt och jag tror att det beror på att Reinfeldt vill skapa ett problem för socialdemokraterna genom att tvinga dem till en intern försvarsdiskussion, precis som socilademokraterna tvingade de borgliga att bråka om kärnkraften. Det kan ju faktiskt vara så att Reinfeldt offrar Sverige för att hålla öppet för ett samarbete med miljöpartiet om alliansens mandat inte räcker till för att behålla regeringsmakten efter nästa val. Detta är inte just mot väljarna, men det kan ju vara ett politiskt skamgrepp som fungerar så länge det inte genomskådas.

Lämna en kommentar