Socialdemokraterna vill stampa med foten.

”427 000 personer som vill och kan jobba är arbetslösa i vårt land. 130 000 är långtidsarbetslösa. 157 000 unga går arbetslösa trots att de inget hellre vill än att ha ett riktigt jobb. Allt kan sammanfattas i ett ord: massarbetslöshet. Därför vill vi att den kommande S-kongressen sätter ner foten kring en bra stimulanspolitik för en full sysselsättning” uttalar sig S. Med andra ord, jobb genom bidrag. Tja det är väl jobb det också men undrar om människor i dessa ”åtgärder” känner det som om de har ett jobb. Men man kan stampa hur mycket man vill om inte omvärlden är i fas.
Det politiker, ekonomer och fackföreningsrörelsen kallar för full sysselsättning betyder inte att alla som vill jobba också har jobb. Arbetslösa kommer alltid att finnas, inget parti världen kan ändra på det.

Du har ”sökarbetslöshet”, de människor som är arbetslösa mellan två jobb. När man tex flyttar eller om det gamla jobbet kändes tråkigt.
Vi har ”strukturarbetslöshet”, vilket kan bero på att de som är arbetslösa inte har de rätta kunskaperna, eller kanske de bor på fel plats i landet.
Sedan finns, ”konjunkturarbetslöshet” . Det är den arbetslöshet som uppstår vid lågkonjunktur och som sedan försvinner när konjunkturen vänder uppåt igen. Men oftast så anställs det mindre än vad som friställts innan.
Det finns de som inte vill arbeta också och som genom olika knep håller sig arbetslösa. De som av olika anledningar inte kan arbeta och tex överförts till Försäkringskassan.

Kanske S återtar ett gammalt knep med att plundra pensionskassorna. Då användes AP fonderna för rent politiska ändamål. AP-fonden användes av socialdemokraterna för att lösa akuta politiska problem. Man lät fonden subventionera bostadsbyggandet, subventioner som hamnade i fickorna på fastighetsägarna/byggbolagen och rösterna hos S. Senare kom ett bedrägeri i världsklass…

Moderater och socialdemokrater beslöt gemensamt att göra den så kallade Pensionsöverenskommelsen och fortsatte den av socialdemokrater inslagna vägen för plundring av de gamla ATP fonderna. Pensionärer som betalt in till dessa system genom löneavdrag av arbetsgivaren blev genom denna överenskommelse blåsta på ett bräde på 200 miljarder, minst.
Omkring år 2000 överfördes ca 200 miljarder kronor från AP-fonden (buffertfonden) till statskassan. Bakgrunden var ett riksdagsbeslut baserat på princippropositionen 1994 om det nya pensionssystemet. Ett av världens största bedrägerier.

Pratet om arbetslöshet från ALLA politiker är inte mycket annat än prat. Vissa mildrande åtgärder kan göras, men i det stora ligger det i händerna på efterfrågan. Under V och MP får vi kollektiv/miljö skatter så vi bågnar.

En tanke på “Socialdemokraterna vill stampa med foten.

  1. Har lyssnat lite förstrött på Partikongressen
    Allt är sig likt. Man vill ha mera utgifter inget sagt om inkomster.
    Med världens högsta skatter borde det uttaxerade skatterna väl räcka?
    (S)vammel som att ”de som tjänar under 60K/mån ska inte få högre skatt” kan man ju bara skratta åt..Hur många blir det så som får ökad skattbelastning?
    Förmodligen kommer både fastighets- och förmögenhetsAVGIFTER, plus ökade energiavgifter ökade….ja ni vet…
    (s) har inget nytt att komma med, annat än högre skatter för att betala massinvandringen.
    Här, lokalt, ska man bygga 100 nya lgh för ”flyktingar” alltmedan studenterna förtvivlat söker boende..
    Imponerande tänkt!

Lämna en kommentar