Försvarministern bör avgå.

Det är till syvende och sist hon som är ansvarig för att den lilla spillra som återstår av vårt försvar, i alla fall försöker visa något av de klippta klorna. Inte bara skylla på att riksdagen givit dem ett mandat.
Skulle en annan minister misslyckas så i sitt område vore den borta mycket kvickt. Man har fått gå för att inte ha betalt TV-licensen, kulturminister Cecilia Stegö Chilò (m).

Inte lätt kanske med en hel moderat partigrupp emot sig, men försvarsministern har inte bidragit med något för att uppehålla en gnista av försvarsvilja, kanske det är Reinfeldts mening. Hon förknippas nu snarare med militära misslyckanden.
Inom moderaterna ser man med skygglappar..Fredrik Reinfeldts statssekreterare Gunnar Wieslander ska ha sagt att han vill att ÖB Sverker Göranson avgår enligt Expressen. Är det därför att ÖB visat vårt fösvars ömklighet på grund av moderaternas skrotning av detsamma?

Gör gärna en översyn av tydligen avsomnad militär också som tydligen inte ens försöker. Man väljer istället att ”ordfäkta”, ”vi kan inte gå upp på allt”, ” Vi kommenterar inte varje enskild händelse”.
Nej ni bara inte kommenterar, ni verkar överhuvudtaget inte förmå er till mycket. Ni kan väl åtminstone visa svenska folket att alla miljarder i skattepengar förmår mer än att analysera incidenter.

Ännu en okänd flygincident. Den inträffade så sent som i lördags, den 20 april. Enligt samstämmiga SvD-källor flög då ett ryskt signalspaningsplan in i den smala rännan med internationellt luftrum mellan Öland och Gotland. Om svensk incidentberedskap gick upp denna gång är inte klart.

Lämna en kommentar