Ingen ko på isen.

Skräckvisioner utan grund. Ryssland är på väg in i en djup inre kris och president Putins framtoning som en stark ledare har rämnat. Det är hög tid att skrinlägga allt tal om att Ryssland är i färd med en massiv militär upprustning, skriver Rysslandskännaren Stefan Hedlund. DN.
Det är väl tydligt vem vår försvarminister har lyssnat på, problemet är väl bara det att även om Ryssland har ekonomiska problem så räcker gott och väl nuvarande resurser för att vara ett rejält hot mot Sverige om man så vill. I dag är den ryska ekonomin på väg in i recession, och Putin är inte längre förmögen till effektivt ledarskap skriver man. Jaha!! Då vet man alltså inte om det är militären som kommer att avgöra visst agerande.
Och det finns väl bevis på länder som har sämre ekonomi än Ryssland som har stor militär slagkraft. En vingklippt ledare i ett stort grannland och det utgör ingen fara? Finns det garantier på att Putin inte kommer att agera ”Nord Korea mässigt aggressivt”? Skapa vänlig hemma-opinion genom yttre fiender….
Nog utgör Ryssland ett hot, även militärt, kanske inte rysslandskännaren ser träden för all skog!

Men att ett stort antal ryska medborgare med vapen i hand skulle vara på väg att landsättas på Järvafältet eller att landstiga i Vaxholm kan vi nog avskriva som föga verklighetsförankrat avslutar professorn…NOG?
Vi bygger vår incidentberedskap på NOG!
Samma resonemang som de som bedyrar att islam definitivt inte är något hot mot vår demokrati.

2 tankar om “Ingen ko på isen.

Lämna en kommentar