Nutidens dragoner.

Utrikesminister Carl Bildt (M) vill att Sveriges militära insats i Afghanistan ska fortsätta efter att Natoinsatsen avslutas 2014.
– Vi har talat om att efter det behålla maximalt 200 militärer som ska kunna delta i utbildningsinsatser eller något annat som inte är stridsinsatser, säger Bildt…. Men va tusan det är ju nästan halva Sveriges försvar.

Nej det är viktigt det där med stridsinsatser, för stridsinsatser skall man inte begära av svenska soldater eller av försvaret. Det kan ju göra att fienden blir arga…. Vi är bäst på att utbilda människor i hur man kan underkuva sig, vifta med parlamentärflagga och vara passiva. Det är Bildt och moderaternas bästa bidrag till vårt försvar. Man är ju inga ättlingar till Karl den XII precis.

Men varför i tusan måste det vara militär personal? Samla ihop en delegation av moderater, miljöpartister och vänsterpartister och åk till Afghanistan, det kommer att ge tillbaka makten till talibanerna och allt blir frid och fröjd igen….! Se bara till ni inte blir utan vita flaggor.

En tanke på “Nutidens dragoner.

  1. Börjar bli trött på den där Calle Bildt..
    Vi har inget att göra i Afghanistan en intern konflikt, precis som i Syrien.
    De små resterna av svenskt försvar ska försvara Sverige (hur nu i h-e DET ska gå) med de 5000 man vi kan skramla ihop på tre månader..
    Som du säger, skicka dit lite av de sant troende inom politiska kåren och media så att de får se verkligheten.
    ”Se verkligheten” är det sista vår politiska elit vill..
    Som furiren sa till bassarna: ”Är det skillnad på kartan och verkligheten, är det kartan som gäller!”
    Inom vår styrande elit finns det många furirer..

Lämna en kommentar