Högre pensionsålder.

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson vill se högre pensionsålder.  Det är han väl knappast ensam om, troligtvis kommer en S-ledd regering fram till samma ställningstagande.  Mindre kvalitativ fritid för dem som vill gå vid senast 65 år och mindre ekonomisk stöd från pensionen om du väljer kvalitativ fritid medan du har krafter kvar. De som har råd att leva gott nu kommer att kunna ta pension långt före 65 om de vill, för de andra, väntar den av staten införda stupstocken, jobba hela den stipulerade tiden, kanske längre, varför inte till minst 70 år… Bättre med de röd-gröna? Det tror jag när jag får se det….

– Pensionsorganisationerna vill samfällt avveckla premiepensionen. Jag har stor respekt för att de vill ha bättre pensioner här och nu. ”Men” jag vill varna för att göra förändringar som kan göra det sämre för framtida generationer sade också ministern..
Är det därför ni har infört bromsen? Och allt som förbättrar för dagens pensionärer försämrar för morgondagens?  Antingen svart eller vitt.  Han har respekt för de som vill ha bättre pension…..Ändå smyger det in sig ett MEN…..

Lämna en kommentar