Fi och vänstern i luven på varandra.

De båda ”feministiska” partierna Fi och V (förlåt MP) är i luven på varandra sedan Sjöstedt antytt att en röst på FI är en bortkastad röst.
Det är inte bara osympatiskt av Jonas Sjöstedt(V) att skrämma väljare som uttryckligen vill rösta på Fi till att inte göra det, det går också emot demokratins byggstenar gläfser företrädare för FI.

För en gångs skull har Sjöstedt rätt, det är en totalt bortkastad röst att rösta på FI. Kan man inte finna de krav för feminism inom V så är det i så fall att kraven är så extrema, att då är en röst på FI totalt bortkastad, då aldrig det får gehör. Då röstar man på FI för att vara maktfullkomlig. Då vore det väl bättre att gå med i V och föra sina extrema åsikter där, då kanske en mini-minimal chans fanns för ett större fundamentalistiskt fittstims övertagande av politiken.

Att man bråkar är väl helt klart att är det några FI kan ta röster från är det V och att FI skulle komma över 4% vore en stor sensation och då gjorde man det delvis på bekostnad av V. Kastar man in lite Flower Power kan man säkert få in en och annan godtrogen miljöpartist också.

Skall bli intressant och se vad det blir för politik efter nästa val, de som tror på stor förändring har chans att bli besvikna. Skatter höjs naturligtvis, om nu det hjälper.

Lämna en kommentar