Ingen mixad simundervisning i Sjuntorp.

En del av ett integrationsprojekt mellan förskoleklasser från Sjuntorpskolan och Kronan har hastigt fått avbrytas. Ett antal föräldrar i Sjuntorp protesterade mot att barnen badar tillsammans.

Den första tanken man får är att det är något satans religiöst skit igen. Det vore inte första gången som föräldrar håller sina barn hemma från t.ex. mixad simundervisning på grund av religiösa regler.. Från muslimska kretsar, eller kanske någon annan sekt..

Det hela går ut på att förskoleklasserna i de båda skolorna har simundervisning tillsammans i mixade grupper.. Är det konstigt?

De två förskoleklasserna i Sjuntorpsskolan har haft simundervisning sedan i höstas, varannan vecka var. Inför vårterminen kom initiativet från Kronan att de två förskoleklasserna där skulle komma till badhuset i Sjuntorp, och därmed få möjlighet att träffa barn från en annan skola i ett annat område.

Barnen delas in i två mixade grupper, där den ena börjar i badhuset och den andra i förskolelokalen. Grupperna växlar i halvtid och förmiddagen avslutas med gemensam lunch.

– En bra idé och en god tanke, säger rektorn på Sjuntorpsskolan och fortsätter:
– För den ena klassen har det fungerat utmärkt. Barnen har blivit tryggare med varandra och träffarna känns bättre och bättre.

Men i den andra klassen protesterade några föräldrar!! De motsatte sig att deras barn badar ihop med elever från Kronan. Enligt uppgifter till tidningen avsåg vissa att hålla sina barn hemma om inte undervisningen i mixade grupper upphör. Och där kan man fundera från vilken tradition dessa kommer.
Det sämsta skolan kan göra är att tillmötesgå dessa föräldrar.

– Föräldrarna framförde att deras barn kände sig otrygga. De är inte emot integration men tycker inte att simundervisning är den rätta formen, säger rektorn.. Vilket skitprat, sanningen är väl den att det är dessa föräldrar som inte accepterar denna form av gemenskap utan vill hålla könen isär, korkat..

Om det inte är religionen så är det människor med konservativt internat-beteende som skall stöpa flickor och pojkar i deras konservativa formar. Om föräldrarna är muslimer får vi naturligtvis inte veta av GP.

Källa GP.

5 tankar om “Ingen mixad simundervisning i Sjuntorp.

    • Och då är lösningen att stanna hemma från simundervisningen? Kanske orsaken finns någon annanstans och med andra lösningar? Och varför regerar då inte alla?

  1. En enkel googling visar att Kronan-skolan har många elever med annat modersmål än svenska. De som klagat på det här projektet är föräldrar från Sjuntorpsskolan. Det pekar alltså åt en rakt motsatt gissning mot den gissning du gör här – att det snarare är ”svenska” föräldrar som protesterar mot att deras barn tvingas träffa barn med en annan bakgrund. Men gissa på, du.

    • Tack för det, det är därför jag har en blogg, där jag kan gissa hur mycket jag vill utan vara bunden till PK-regler. Ibland kan det vara rätt, ibland fel, hur det är i detta fall är ännu öppet trots ditt inlägg.

  2. Ja tänk vad tråkigt om vi blev matade med typ media sanningen hela tiden. Kan man tänka sig att det försvunna planet blev bortfört av utomjordingar så är det väl inget fel i att gissa. Jag vet badställen där beslöjade damer inte badar förrän badhuset har stängt med kommuns goda minne.
    Och inga manliga badvakter finns kvar.

Lämna en kommentar