Två mördare snart fria.

Eller i alla fall en… Vet inte om det i praktiken betyder att polismördaren Jackie Arklöv snart blir fri när han får bevakad frigång av kriminalvårdspersonal, men det är säkert i alla fall en början på ett liv i frihet.

Enligt beslutet från Kriminalvården fick han vistas utanför fängelset mellan klockan 10 och 14. Syftet var att besöka biblioteket i Borås centrum, samt Borås Knalleland, där han ville köpa en gitarrförstärkare på en musikaffär och äta lunch. Fick fyra timmar bevakad.

Han ansökte i januari i år om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Då hade han avtjänat 14 år. Vilket borde betyda att han inte har någon chans till tidsbestämt ännu på minst fyra år. Det skulle vara skandal.

Han fick lämna fängelse för att besöka biblioteket i Borås, samt köpa en gitarrförstärkare.

Den 40-årige Arklöv flyttades i år till Borås från Österåker, där han avtjänat sitt straff sedan 2011. Innan dess satt han på Hall och Kumla.
Poliserna sköts kallblodigt till döds under jakten på rånarna Tony Olsson, Andreas Axelsson och Jackie Arklöv i Malexander 1999.

Däremot är det väl snart dags för Leif Axmyr, 75, att förbereda sig på ett liv utanför murarna efter drygt tre decennier sedan han dömdes till livstids fängelse för ett brutalt dubbelmord. Så efter 32 år är det nog dags att åtnjuta ett antal resterande år i frihet antar jag.

Lämna en kommentar