Gripenplan och kryssningsrobotar.

Maken till helomvändning vad gäller vårt försvar får man leta efter och nog inte finna. Moderater med allianspartner vill nu att Gripenplan ska utrustas med kryssningsrobotar. Det föreslår regeringen i ett nytt försvarsförslag.
Nu skall plötsligt vårt försvar bli avskräckande, det kan väl inte vara meningen? Eller vad säger ni i V och MP? Försvara oss när vi kan sticka blommor i kanonerna och vifta med parlamentärflagga och vädja till det kollektiva samförståndet… Och i Försvarsutskottet är det naturligtvis MP som först opponerar sig.

Tänk om man från början när skrotningshysterin av försvaret började inte hade lyssnat så mycket på dåliga rådgivare och med förstånd hanterat vårt försvar. Men icke… Vad gäller ryssen så såg rådgivare det som otänkbart att det skulle komma något hot därifrån på överskådlig tid. Så den tiden man kunde överskåda var inte så lång.. Någon maktgalen Putin fanns inte den bilden..

Nu har moderaterna lämnat sina nedskrotningskompisar Vänsterpartiet och Miljöpartiet som fortfarande har huvudet i sanden.

Nu vet i tusan vad man måste bygga upp från det man raserat vilket borde kosta mycket mer, då har dessa års ”besparingar” inte givit något. Bara att det nu kostar mer från en låg nivå. Fregatter skall byggas eller/och rustats upp, ubåtar skall byggas och manskapet skall förstärkas är bara en del av vad som behövs… Men klart får vi en rödgrön regering så kanske vi även i framtiden fortfarande står där med byxorna nere om en konflikt inträffar.

Nu är vi väl inte direkt hotade akut, men man kan väl för fan inte bygga ett försvar på att om vi blir hotade så be fienden vänta i femton år tills vi har fixat till det lite. NATO har nu fullt upp med att skydda deras egna så vårt en-veckas-försvar är det som gäller. Sedan kan man plundra vårt land som man behagar.

Lämna en kommentar